Heerenveen bekert via VVV simpel verder

SC Heerenveen heeft zich zonder al te grote problemen geplaatst voor de kwartfinale van de Gatorade Cup. In Friesland bood VVV-Venlo dapper partij maar de Limburgers slaagden er vrijwel niet in gevaarlijk te worden. De schade bleef echter beperkt: 2-0.

Heerenveen bekert via VVV simpel verder

Heerenveen had gemakkelijk meer kunnen scoren maar werkte bijzonder ongelukkig af. Aanvankelijk leek het bij een benutte strafschop van Klaas Jan Huntelaar te blijven. De topscorer van de ploeg van Gertjan Verbeek werd na ruim twintig minuten gehaakt en klaarde het klusje zelf.

Heerenveen kreeg daarna kans op kans. Huntelaar strandde op de paal en Georgios Samaras zag een kopbal van het aluminium terugketsen. De Griek miste nog zeker drie keer in kansrijke positie voordat het acht minuten voor tijd wel raak was.

Een simpel één-tweetje met Huntelaar was voldoende om alleen voor Cor Varkevisser te komen. Deze keer mikte de Griekse spits wel raak. Danijel Pranjic liet vervolgens nog wel de 3-0 liggen in wat de makkelijkste kans van de avond leek.

Bekijk hier al onze video's