Heerenveen brengt Ajax klein verlies toe

Ajax mag zich niet ongelukkig prijzen met de kleine nederlaag (1-0) die het leed bij een sterker en gevaarlijker SC Heerenveen.

Heerenveen brengt Ajax klein verlies toe

Ajax probeerde het spel te maken, maar SC Heerenveen was de meest dreigende ploeg. Tegenover een kans voor Tom De Mul stelde de Friese ploeg meerdere goede mogelijkheden. André Hanssen en Danijel Pranjic waren dicht bij de openingstreffer en Afonso Alves schoot uit een vrije trap op de lat.

Dat SC Heerenveen na 45 minuten met een 1-0 voorsprong de kleedkamer opzocht, was dan ook terecht. En de manier waarop was er één om niet snel te vergeten. Op aangeven van Alves werkte Lasse Nilsson met een hakbal achter het standbeen de bal in het doel. Na rust voerde Ajax de druk op Heerenveen op. De Amsterdammers doken ook gevaarlijker op voor het doel van Brian Vandenbussche. Het bleek een opleving die Heerenveen na een kwartier het hoofd kon bieden.

Ajax leek zich ook te kunnen vinden in deze kleine nederlaag en drong niet echt aan. Heerenveen verzuimde de uitgangspositie voor de return te verbeteren. Nilsson en Poulsen strandden op Maarten Stekelenburg, die zo de Amsterdammers behoedde voor meer schade in de jacht op een plaats in de voorronde van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's