SC Heerenveen heeft zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam goede zaken gedaan aan de onderkant van de Eredivisie. Na drie opeenvolgende duels zonder zege werd er weer eens gewonnen, met dank aan Sparta en het linkerbeen van Jacob Trenskow.

sc Heerenveen
2 - 0
Sparta Rotterdam

Heerenveen werd in eigen huis op gang geholpen door Sparta. Djevencio van der Kust gaf al in de tweede minuut zo een hoekschop weg via een foute terugspeelbal en uit die corner scoorde Nikolai Hopland met het hoofd. Na die bliksemstart zakte de wedstrijd wat in. Heerenveen kreeg niet veel meer voor elkaar en Sparta werd alleen vlak voor rust gevaarlijk via Joshua Kitolano.

In de tweede helft besliste Heerenveen het al snel. De 2-0 was voldoende voor zo'n beslissing, gekeken naar de aanvallende onmacht van Sparta. Trenskow zorgde voor het hoogtepunt van de avond in het Abe Lenstra Stadion, hij schoot de bal een kwartier in de tweede helft prachtig binnen.

Door de zege komt Heerenveen na tien wedstrijden in punten (elf) gelijk met Sparta. De club van trainer Robin van Persie neemt een klein beetje afstand van de degradatiezone en staat voorlopig twaalfde. Na dit duel staan beide Eredivisionisten tegen amateursclubs in de TOTO KNVB-beker: Heerenveen treft IJsselmeervogels en Sparta staat tegenover Ajax-beul Hercules.