Heerenveen houdt geloof in speelstijl Van Persie: 'We moeten nog wel groeien'

Reacties

SC Heerenveen raakt niet in paniek na de nederlagen tegen AZ en FC Twente. In Alkmaar gingen de Friezen op een historische manier onderuit (9-1) en het bezoek aan Twente leverde geen resultaat op (2-0). De selectie staat ondanks de nederlagen achter de speelwijze van trainer Robin van Persie.

Heerenveen houdt geloof in speelstijl Van Persie: 'We moeten nog wel groeien'
© Pro Shots

Heerenveen koos in de zomer bewust voor een omslag. Het wat afwachtende, voorzichtige voetbal van Kees van Wonderen moest aanvallender en sprankelender worden. Van Persie is de trainer die dat moet vormgeven. Zijn devies: voetbal moet vermaak zijn en de bal moet, het liefst met korte passes, snel naar voren. Dat leverde in de eerste weken van het seizoen vermakelijke wedstrijden op, maar de oorwassing tegen AZ betekende een enorme dreun.

Toch blijft Heerenveen zo voetballen, als het aan verdediger Sam Kersten ligt. 'Ik hou er ook niet van om alleen maar de lange bal te spelen. Ik vind het juist fijn en leuk om op te bouwen. Ja, soms is het risicovol, maar niet als je de oplossing vindt. Dat kan weleens fout gaan en dan is het vervelend, maar daarin moeten we groeien als team. Ook als individu moet ik er nog beter in worden. Dat wil ik ook graag.'

Voor Kersten is het niet de eerste keer dat hij speelt onder een trainer die aanvallend voetbal prefereert. Bij PEC ging Dick Schreuder misschien nog wel een stap verder dan Van Persie nu doet bij Heerenveen. Een pass achteruit was bij hem alleen in het uiterste geval een mogelijkheid. 'Ja, zijn speelstijl is wel anders dan deze trainer', beaamt Kersten.

'Ik geloof in deze speelwijze', vervolgt de verdediger. 'In de voorbereiding hebben we wedstrijden gespeeld waarin we tegenstanders onze wil oplegden. We moeten vooral zo doorgaan en nog beter worden. Verliezen van Twente is geen schande en we hebben het beter gedaan dan tegen AZ. Het zijn allebei moeilijke uitwedstrijden. Nu komen er wedstrijden aan waarin we punten moeten pakken.'

Lees op VI PRO ook de lezing van Robin van Persie over FC Twente - SC Heerenveen:

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.