Heerenveen nadert miljoenentransfer voor Sahraoui

Reacties

Osame Sahraoui staat voor een transfer naar Lille. SC Heerenveen en de Franse club zijn het op de laatste details na eens over de transfervoorwaarden voor de 23-jarige dribbelaar, die volgens Noorse bronnen zelfs al in Lille is voor zijn medische keuring.

Heerenveen nadert miljoenentransfer voor Sahraoui
© Pro Shots

Lille betaalt naar verluidt tussen de zeven en acht miljoen euro voor Sahraoui, die middels bonussen nog wat extra geld bij elkaar kan verdienen voor de Friese club. Een deel van de transfersom gaat nog naar de oude club van Sahraoui, Vålerenga, die anderhalf jaar geleden bij de verkoop van de Noorse aanvaller een doorverkooppercentage bedong.

De transfer van Sahraoui komt allesbehalve als een verrassing. Lille was in januari al concreet voor de linksbuiten, maar slaagde er toen nog niet in om een akkoord te bereiken met Heerenveen. Er is sindsdien constant contact gebleven en na de verkoop van Leny Yoro aan Manchester United kon Lille deze zomer wél toeslaan.

Sahraoui speelde in anderhalf jaar tijd 52 wedstrijden voor Heerenveen, waarin hij negen keer scoorde. De Friezen hebben met het aantrekken van Danilo Al-Saed en Ilias Sebaoui (laatstgenoemde wordt gehuurd van Feyenoord) al ingespeeld op het vertrek van de sterspeler.

Lees hier meer over de aanloop van de langverwachte transfer van Osame Sahraoui:

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.