Heerenveen swingt ook niet na rentree Alves

SC Heerenveen blijft kansrijk voor de play-offs om een plaats in de voorronde van de Champions League. De Friezen versloegen degradatiekandidaat RKC Waalwijk, maar speelden allerminst overtuigend: 1-0.

Heerenveen swingt ook niet na rentree Alves

Bij Heerenveen was halsreikend uitgekeken naar de rentree van Afonso Alves. Sinds de Braziliaan geblesseerd was geraakt, scoorde de ploeg van coach Gertjan Verbeek zeer moeizaam. De trainer wilde het gebrek aan scorend vermogen niet alleen wijten aan het gemis van zijn topscorer. Tegen RKC bleek dat Verbeek het goed had gezien.

De thuisclub speelde matig in het Abe Lenstra Stadion en Alves kon zich niet aan het bedenkelijke niveau onttrekken. De Braziliaan miste nog duidelijk nog wedstrijdritme en werd ook niet goed in stelling gebracht door zijn ploeggenoten. Heerenveen zocht de oplossing vaak door het overvolle centrum. RKC kon daardoor betrekkelijk eenvoudig op de been blijven, zonder zelf overigens gevaarlijk te worden.

Dat er werd gescoord, was te danken aan het lef van Petter Hansson, die na een half uur maar eens van 25 meter op doel schoot én een blunder van doelman Erwin Lemmens, die de schuiver door zijn handen liet glippen. De Belgische goalie kende een ongelukkige avond, want hij diende in de tweede helft geblesseerd het veld te verlaten met waarschijnlijk een gebroken neus.

Het was veelzeggend voor het spel van Heerenveen dat coach Verbeek zijn aanvallers Alves, Gonzalo en Lasse Nilsson allemaal van het veld haalde. RKC mocht door het uitblijven van een tweede Friese treffer hopen op een gelijkspel. Hoewel ze de punten hard nodig hebben, zetten de gasten niet alles op alles en daardoor bleef het bij een teleurstellende 1-0.

Bekijk hier al onze video's