Heerenveen verwelkomt Irakese 'artiest op de vleugel'

Reacties

Danilo Al-Saed speelt voortaan bij SC Heerenveen. De Friezen hebben donderdag bekendgemaakt dat Al-Saed (25) is losgeweekt van het Noorse Sandefjord en een contract heeft getekend voor vier seizoenen.

Heerenveen verwelkomt Irakese 'artiest op de vleugel'
© Pro Shots

Over een transfersom voor de vleugelaanvaller doet koper noch verkoper uitspraken, in Noorse kranten valt te lezen dat het zou gaan om een bedrag van rond de tien miljoen Noorse kronen, een kleine negen ton in euro's. Ferry de Haan, algemeen directeur van de club, denkt in elk geval dat hij een goede deal heeft gesloten. De Haan is lovend over zijn nieuwe aanwinst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We hebben vaker gezegd dat bij SC Heerenveen artiesten op de vleugels horen. Wij denken dat Danilo, die op beide flanken uit de voeten kan, goed in dit profiel past. Hij kan tegenstanders passeren met zijn dribbels, maar ook zijn snelheid is een wapen. Daarnaast heeft hij in Noorwegen bewezen dat hij een doelpunt kan maken', aldus De Haan.

Al-Saed werd in Zweden geboren en heeft zijn roots deels in Irak liggen, dat is ook het land dat hij op internationaal niveau vertegenwoordigt. Tot nu toe kwam hij tot twee interlands in de hoofdmacht. Op clubniveau maakte hij in februari 2023 de overstap van Enköpings SK naar zijn huidige club. In 36 competitiewedstrijden voor Sandefjord scoorde hij tien keer.

Spelersprofiel

Danilo Al Saed


Geboortedatum:
24 februari 1999
Leeftijd:
25
Nationaliteit
Irak
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
66 kg
Huidige club:
SC Heerenveen
Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.