Heerenveen zorgt voor Eredivisie-primeur na deal met Vietnamese club

Reacties

SC Heerenveen gaat opnieuw een verdediger aantrekken. De Friese club huurt Doan Van Hau van het Vietnamese Ha Noi FC en bedingt een optie tot koop voor als de samenwerking bevalt. Van Hau wordt de eerste speler uit Vietnam in de Eredivisie.

Heerenveen zorgt voor Eredivisie-primeur na deal met Vietnamese club

Heerenveen heeft nog geen melding gemaakt van de komst, maar zijn club Ha Noi FC laat weten dat Van Hau zaterdag nog naar Nederland reist voor de medische keuring. 'We hebben twee maanden met SC Heerenveen gepraat. De club houdt Van Hau al langere tijd in de gaten en wil de beste omstandigheden creëren voor hem om te slagen. Heerenveen is ervan overtuigd dat Van Hau de kwaliteiten heeft om het hoogste niveau van Nederland aan te kunnen.'

De twintigjarige Van Hau kan uit de voeten als linksback en linker centrale verdediger. De Vietnamees is al international van zijn land en speelde eerder ook voor de Onder-19, Onder-20 en Onder-23. De komende interlandperiode neemt Vietnam het op tegen Thailand voor de WK-kwalificatie, maar bondscoach Park Hand-seo zou Van Hau toestemming hebben gegeven om in Heerenveen te blijven voor de transfer.

Van Hau is de eerste speler in de Eredivisie met de Vietnamese voetbalnationaliteit. Lee Nguyen speelde in 2006 één wedstrijd voor PSV. Hij werd geboren in de Verenigde Staten en speelde ook interlands voor dat land, maar heeft wel Vietnamese roots.

Heerenveen kon linksachterin nog versterking gebruiken. De club trok eerder Sven Botman aan en met Ricardo van Rhijn een extra optie als rechtsback. Aan de linkerkant speelt enkel Lucas Woudenberg. Vrijdag trok Heerenveen al Joey Veerman aan van FC Volendam.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.