Helmond en Excelsior blijven bovenin meedoen met moeizame zeges

Helmond Sport blijft het uitstekend doen. De mannen van Kevin Hofland wonnen een doelpuntrijke wedstrijd bij Jong AZ. Excelsior stond na een spektakelrijke avond ook met de volle winst.

Jong AZ
Jong AZ
2 - 3
Helmond Sport

Helmond Sport is de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Twee weken geleden greep de ploeg net naast de eerste periodetitel, nu volstond een zege bij Jong AZ voor de leiderspositie. In Wijdewormer zette Theo Golliard Helmond twee keer op voorsprong, Jayen Gerold zette Jong AZ twee keer op gelijke hoogte met zijn eerste goals als profvoetballer. Invaller Justin Ogenia maakte een kwartier voor tijd het winnende doelpunt.

Excelsior
Excelsior
3 - 2
MVV Maastricht

De wedstrijd tussen Excelsior en MVV Maastricht in Kralingen vond plaats zonder Excelsior-trainer Ruben den Uil, die om heuglijke familieredenen verhinderd was. Bij afwezigheid van de baas nam Adrie Koster de honneurs waar, en het werd uiteindelijk een heel fijne avond voor de Zeeuw. Ilano Silva Timas opende de score, Seydou Fini maakte nog gelijk voor de Rotterdammers, een koddige eigen goal van Seb Loeffen zorgde voor een Maastrichtse voorsprong.

Een late strafschop van Mike van Duinen zorgde voor 2-2, waarna Jerroldino Bergraaf voor extase zorgde op Woudestein: 3-2. Daarmee is de degradant de

De Graafschap
3 - 1
Jong PSV
Jong PSV

Jong PSV begon slecht in Doetinchem, waar Adamo Nagalo de pechvogel van dienst was: de 1-0 voor De Graafschap kwam uit een eigen doelpunt van hem, en binnen een half uur moest hij er geblesseerd af. Tristan van Gilst had de thuisclub toen al op 2-0 gezet. Jesper Uneken prikte vlak voor rust tegen, maar verder kwam Jong PSV niet. Twintig minuten voor tijd scoorde Van Gilst zijn tweede van de avond, dat bleek de genadeklap.

FC Den Bosch
4 - 2
Vitesse
Vitesse

Deze wedstrijd lag lange tijd stil vanwege rellen in het stadion. Een verslag volgt na afloop van het duel in De Vliert.

TOP Oss
TOP Oss
1 - 1
Telstar
Telstar

Op bezoek bij TOP Oss zette een vroeg doelpunt van Zakaria Eddahchouri Telstar op 0-1. De spits tekende voor zijn negende treffer van het seizoen, waarmee Edje nu alleen topscorer van de Keuken Kampioen Divisie is - zijn concurrent Richie Omorowa (Excelsior) kwam vrijdagavond niet in actie. Een zege kwam er evenwel niet: Arthur Allermeersch liet het Frans Heesen Stadion vier minuten voor tijd juichen: 1-1.

SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 2
FC Volendam
FC Volendam

SC Cambuur zoekt nog altijd naar de eerste overwinning in het nieuwe Kooi Stadion. Oude bekende Robert Mühren zorgde voor de 0-1 voor de bezoekers van FC Volendam, de Noord-Hollander juichte niet uit respect voor zijn ex-werkgever. De Leeuwarders kwamen een kleine tien minuten na de thee langszij, Michael de Leeuw ramde een goedkope strafschop loeihard binnen. In de slotfase debuteerde Elvis Manu nog bij De Wijdbroeken, al hebben weinig mensen dat kunnen zien in verband met de zeer dichte mist. In blessuretijd was het Brandley Kuwas die Volendam nog de drie punten schonk, al zag bijna niemand hoe hij dat deed.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
2 - 3
FC Dordrecht

VVV-Venlo had het moeilijk omdat Emmanuel Gyanfi eerst een eigen doelpunt maakte en daarna met een volkomen terechte rode kaart van het veld moest, halverwege de eerste helft. Het goede nieuws voor de Noord-Limburgers: ze hadden in Thijme Verheijen iemand die voor twee (of misschien drie) telde: de Helmonder maakte twee goals en zette VVV op voorsprong. Een fout van VVV-doelman Jan de Boer stelde Jaden Slory in staat om FC Dordrecht op 2-2 te zetten, en Slory maakte vlak voor tijd zelfs de bevrijdende 2-3 voor de mannen van Melvin Boel.

ADO Den Haag
3 - 0
Roda JC Kerkrade

ADO Den Haag, met neo-international Lee Bonis in de ploeg, was vrijdagavond te sterk voor Roda JC Kerkrade. Joel Ideho opende de score. Even na rust was het een andere international in Haagse dienst, Sekou Sylla, die met zijn eerste doelpunt in jaren op clubniveau aantoonde de lange reis terug van de interlands met Guinee goed te hebben verteerd. Kolderiek verdedigen bij Roda stelde Daryl van Mieghem in staat om er ook nog 3-0 van te maken.