Helmond Sport aan kop na goal in extremis, Excelsior en FC Den Bosch volgen

Helmond Sport blijft na een doelpunt in extremis aan kop gaan in de Keuken Kampioen Divisie. Excelsior en FC Den Bosch volgen knap. SC Cambuur en ADO Den Haag sluiten de maandagavond vol chagrijn af.

Excelsior
Excelsior
4 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Onverstoorbaar is Excelsior na de degradatie verder gegaan in de Keuken Kampioen Divisie. De Kralingers begonnen sterk aan het seizoen en zette de ambities om terug te keren op het hoogste niveau maandagavond kracht bij. Na een kleine 22 minuten lag VVV-Venlo al in de touwen. Jacky Donkor opende de score, waarna twee doelpunten van Richie Omorowa de Limburgers over de knie legden (3-0). Vlak voor tijd zorgde José de Almeida voor de kers op de taart.

Jong FC Utrecht
0 - 3
FC Den Bosch

Dé verrassing van het seizoen is tot dusverre waarschijnlijk FC Den Bosch. Na een nederlaag bij de seizoenstart werd er niet meer verloren. Dat gebeurde ook tegen Jong FC Utrecht niet. Al vrij snel had de ploeg van trainer David Nascimento de boel geregeld. Danzell Gravenberch, een eigen doelpunt van Wessel Kooy en Byron Burgering maakten er 0-3 van.

SC Cambuur
SC Cambuur
0 - 0
Roda JC Kerkrade

Vrijdag reageerde Henk de Jong nog geagiteerd, nadat de SC Cambuur-trainer gevraagd werd naar zijn positie. Na vier nederlagen, zonder doelpunten gemaakt te hebben, op rij, stond de druk er maandag vol op. Na ruim twee minuten kreeg Mark Diemers via een strafschop al de uitgelezen kans de Leeuwarders de goede richting in te wijzen, maar de middenvelder miste. Gescoord werd er de resterende 88 minuten niet meer, waardoor Cambuur wéér niet scoorde en het ondanks het gelijkspel op plaats negentien blijft bivakkeren. Roda JC doet het niet veel beter.

Helmond Sport
1 - 0
TOP Oss
TOP Oss

Vrijdag werd Helmond Sport nog koploper, door knap bij De Graafschap te winnen (2-3). Maandag was die ereplaats bijna weer verloren. Thuis tegen TOP Oss kwamen de Helmonders lange tijd niet tot scoren. Tot diep in blessuretijd. Dario Sits schoot Helmond terug aan kop, waardoor de derby winnend afgesloten werd.

FC Emmen
FC Emmen
3 - 3
Vitesse
Vitesse

Het spektakelstuk van de avond? Dat moet FC Emmen – Vitesse zijn geweest. De wedstrijd ging op en neer. Ook in het verdelen van de doelpunten. Drie keer kwam FC Emmen op voorsprong. De doelpunten van Fridolin Wagner, Kelian Nsona en Franck Evina werden echter ongedaan gemaakt door de veerkrachtige Arnhemmers. Miliano Jonathans, Marcus Steffen en Giovanni Buttner maakten er uiteindelijk 3-3 van.

Jong PSV
Jong PSV
2 - 2
ADO Den Haag

ADO Den Haag worstelt zich door het seizoen heen, tot dusverre. Op De Herdgang leek het tegen Jong PSV lang de goede kant op te vallen. Emir Bars scoorde voor Jong PSV nog, maar Finn de Bruin en Daryl van Mieghem draaiden het helemaal om voor ADO. Toch ging het mis, toen Sven van der Plas vlak voor tijd alsnog 2-2 maakte en ADO wéér in mineur achterliet.