Helmond Sport grijpt koppositie KKD, Cambuur rekent af met vloek

Helmond Sport mag zich de komende uren koploper van de Keuken Kampioen Divisie noemen. Lennerd Daneels luisterde de overwinning op Roda JC op met een werelddoelpunt. De aanvaller schoot tegen zijn oude club van eigen helft raak.

Helmond Sport
2 - 1
Roda JC Kerkrade

Het zijn magische maanden voor de supporters van Helmond Sport, dat een geweldige start van het seizoen beleeft. Daar kwam maandag nog een flinke schep bovenop en dat was te danken aan Daneels. Met een doelpunt van eigen helft verraste de vleugelspeler zijn voormalige collega's van Roda JC. Justin Treichel had geen antwoord op de inzet van Daneels.

Roda JC toonde veerkracht en kwam via Patriot Sejdiu langszij, maar zou alsnog bezwijken. Opnieuw speelde Daneels een hoofdrol. De vleugelspeler stelde Justin Ogenia in staat om het winnende doelpunt binnen te lopen en Helmond Sport aan de eerste plaats te helpen. FC Den Bosch komt dinsdag in actie tegen FC Volendam en kan de koppositie dan weer overnemen.

Jong PSV
Jong PSV
1 - 3
Excelsior
Excelsior

Excelsior maakte optimaal gebruik van de mindere vorm van Jong PSV. De Eindhovense talenten gingen de laatste drie duels onderuit en maken met name bij standaardsituaties geen sterke indruk. Dat gebeurde maandag opnieuw. Binnen het kwartier lukte het Derensili Sanches Fernandes twee keer om Noah Naujoks in staat te stellen om te scoren. Halverwege de eerste helft nam Seydou Fini alle spanning uit de wedstrijd door het derde doelpunt van Excelsior te maken. Tien minuten voor tijd redde Jesper Uneken de eer voor Jong PSV.

Jong Ajax
Jong Ajax
0 - 0
ADO Den Haag

ADO Den Haag kwam de laatste weken op stoom en boekte ruime zeges op TOP Oss en Roda JC. Jong Ajax moest de volgende in dat rijtje worden, maar een rode kaart van Steven van der Sloot speelde de bezoekers parten. Door de vroegtijdige aftocht van de rechtervleugelverdediger moest ADO een uur met tien man spelen. In ondertal lukte het de Hagenaars niet om Jong Ajax van zich af te schudden. Omdat ook de Amsterdamse talenten niet tot scoren kwamen, eindigde de ontmoeting in een doelpuntloos gelijkspel.

SC Cambuur
SC Cambuur
2 - 0
FC Eindhoven

Eindelijk heeft SC Cambuur de eerste overwinning in het Kooi Stadion te pakken. Sinds de opening van het nieuwe onderkomen gingen de Leeuwardenaren onderuit tegen Helmond Sport, Jong Ajax, FC Emmen en FC Volendam. Het duel met Roda JC eindigde gelijk. Maandag rekende Cambuur af met de vloek. Het slachtoffer was FC Eindhoven, dat door doelpunten van Remco Balk en Michael de Leeuw (penalty) met 2-0 onderuitging.