Henderson neemt aanvoerdersband Ajax definitief over van Bergwijn

Reacties

Jordan Henderson is officieel de nieuwe aanvoerder van Ajax dit seizoen, zo heeft Francesco Farioli bevestigd. De 34-jarige middenvelder neemt de band over van Steven Bergwijn, die hem afgelopen seizoen om de arm had.

Henderson neemt aanvoerdersband Ajax definitief over van Bergwijn
© Pro Shots

Henderson droeg de aanvoerdersband al vrijwel de gehele voorbereiding, maar of hij deze bij een basisplaats van Bergwijn zou krijgen, was afwachten. De linksbuiten mocht donderdagavond voor het eerst dit seizoen als basisspeler opdraven tegen Jagiellonia Bialystok, maar Henderson droeg de band met de drie symbolische kruizen.

'Jordan is mijn aanvoerder', begon Farioli op de afsluitende persconferentie na het gewonnen duel van Jagiellonia Bialystok. De Italiaan stelt daarnaast dat hij met Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Remko Pasveer meer leiders in zijn elftal heeft. Bergwijn vindt het niet erg dat Henderson de band krijgt. 'Iemand moet die band dragen en dat is Henderson. Ik heb daar ook met Bergwijn over gesproken en hij heeft hier geen problemen mee.'

In de tweede helft vond er nog wel een mooi moment plaats. Henderson werd gewisseld en droeg de band over aan Bergwijn. De aanvaller heeft de aanvoerdersband dus toch nog even in zijn bezit gehad.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer J. Henderson
Meer over J. Henderson
Meer S. Bergwijn
Meer over S. Bergwijn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.