Henderson wil nog jaren bij Ajax blijven: 'Gekomen om te helpen'

Reacties

Als het aan Jordan Henderson ligt, dan blijft hij de komende jaren bij Ajax om de club te helpen. De routinier ziet dat de Amsterdamse selectie stappen maakt, zo ook tegen Panathinaikos.

Henderson wil nog jaren bij Ajax blijven: 'Gekomen om te helpen'
Panathinaikos
Panathinaikos
0 - 1
Ajax
Ajax

Enkele maanden geleden was er onduidelijkheid over de toekomst van Henderson bij Ajax. Beide partijen hadden zo hun vraagtekens geplaatst bij de aangegane samenwerking. Nu ziet alles er een stuk anders uit vanuit het perspectief van Henderson.

'Ik ben heel blij wat betreft het voetbal. We hebben de laatste twee maanden hard gewerkt met een nieuwe coach, nieuwe staf en nieuwe energie', begint Henderson bij Ziggo Sport. De ervaren Engelsman ziet ontwikkelingen binnen het team. 'We maken grote stappen vooruit, maar hebben nog een lange weg te gaan. Ik zie verbeteringen bij de jonge jongens, we kunnen samen ingraven en een resultaat over de streep trekken. We rennen voor elkaar. Daar kunnen we elke wedstrijd constanter in worden.'

Het verhaal rondom Ajax is bekend. De club moet verkopen en het salarishuis op orde brengen om de financiële eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Als het aan Henderson ligt, wordt hij niet een van de kinderen van de rekening.

'Als het aan mij ligt, dan blijf ik. Ik weet niet waar het steeds vandaan komt, maar vraag het aan Alex (Kroes, red.) of iemand anders die de club runt', vervolgt een duidelijke Henderson. 'Ik wil gewoon het team en de jongens helpen. Ik ben naar Ajax gekomen om ze te helpen en dat wil ik de komende jaren blijven doen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.