Hendriks blikt terug op Ajax-tijd: 'Voor mij ook een teleurstelling'

Reacties

Maurits Hendriks heeft gereageerd op zijn teleurstellende tijd bij Ajax. Na anderhalf jaar in dienst als directeur sport in de Johan Cruijff Arena vertrok Hendriks in maart 2024 bij de club.

Hendriks blikt terug op Ajax-tijd: 'Voor mij ook een teleurstelling'
© Pro Shots

In het Olympisch getinte praatprogramma Humberto à Paris was Hendriks uitgenodigd, de 63-jarige Amsterdammer was in het verleden zelf coach van de gouden hockeymannen in 2000 en 'chef de mission' voor de Spelen van 2012 en 2016. Aan tafel ging hij uitvoerig in op zijn tijd bij Ajax en waarom de dingen niet liepen zoals hij had gewild.

'Pijnlijk', was het woord dat Hendriks ervoor gebruikte. 'Het is teleurstellend voor alle mensen die daar werken en zo hard hun best doen. Voor mij was het ook een teleurstelling. Ik heb niet kunnen brengen wat ik had willen brengen', aldus Hendriks, die wel aangaf dat hij geen spijt had van het feit dat hij de uitdaging in de eerste plaats was aangegaan.

Opmerkelijk was wat Hendriks zei over de aanstelling van Sven Mislintat: de Duitser was hem helemaal niet bekend. 'Ik had nog nooit van hem gehoord, ik heb geen achtergrond in het voetbal. Mislintat is voorgedragen door een bureau, net als de andere kandidaten. We hebben toen gesprekken gevoerd. Samen met Edwin van der Sar en de andere directieleden', licht Hendriks nu een tipje van de sluier op over een aanstelling die weinig gelukkig bleek. Mislintat vertrok in september 2023 bij Ajax.

Wat Hendriks zichzelf kwalijk neemt: het verkeerd inschatten van het enorme sentiment in en om de Arena, dat zelfs tot zeer vervelende persoonlijke omstandigheden leidde. 'Ik heb me verkeken op de enorme emotie die er rondom Ajax loskomt, zeker als het niet goed gaat met Ajax 1. Zo heftig. Daar hoorden ook bedreigingen bij´, aldus Hendriks.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.