Heracles Almelo stoot FC Utrecht van de achtste plaats

Heracles Almelo nam door de thuiszege op De Graafschap (2-0) de achtste positie van FC Utrecht over. Die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De Graafschap verzuimde zich definitief veilig te spelen.

Heracles Almelo stoot FC Utrecht van de achtste plaats

De Doetinchemmers hadden drie punten nodig om zich definitief te verzekeren van een langer verblijf in de Eredivisie. Op bezoek bij Heracles Almelo konden ze die garantie niet bewerkstelligen.

Heracles was op eigen veld de bovenliggende partij en bracht dat tot uitdrukking in de score. Everton zette de Almelose ploeg kort voor rust op het goede spoor. In de laatste minuut, op het moment dat De Graafschap Jussi Kujala met een tweede kaart had zien afhaken, maakte Willie Overtoom met een halve omhaal een einde aan de onzekerheid.

Door de zege klom Heracles naar de achtste plaats in de Eredivisie. FC Utrecht kan zondag bij winst op Vitesse de Tukkers weer passeren.

De Graafschap, dat in Almelo trainer Darije Kalezic miste vanwege privé-omstandigheden, staat zes punten boven de rode streep. Excelsior kan bij een zege op Ajax zondag die achterstand halveren. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's