Heracles en Utrecht stappen tevreden van het veld

Heracles Almelo heeft zich gehandhaafd in de Eredivisie en FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de play-offs. Beide ploegen hielden elkaar in Almelo op 1-1, een uitslag die er door de andere resultaten op de laatste speeldag eigenlijk niet toe deed.

Heracles en Utrecht stappen tevreden van het veld

Voor Utrecht stond deelname aan de play-offs op het spel en de gasten kwam in het Polman Stadion goed uit de startblokken. Löic Loval nam het doel van Martin Pieckenhagen al na enkele seconden onder vuur en Cedric van der Gun kopte op de lat.

Toch was het Heracles dat op voorsprong kwam. Ricky van den Bergh speelde Mark-Jan Fledderus vrij en de linkermiddenvelder kon vanaf de rand van het strafschopgebied vrij aanleggen. Doelman Wesley de Ruiter had geen antwoord op het schot: 1-0.

Heracles had daarna kansen om de wedstrijd te beslissen, maar de thuisclub liet na de score op te voeren. FC Utrecht zag daardoor kans in blessuretijd nog gelijk te maken. Pieckenhagen kreeg een schot van Leroy George niet onder controle en Van der Gun tikte de 1-1 binnen.

Met 44 punten eindigt Utrecht op de negende plaats, een positie die de ploeg van Ton du Chatinier ook had ingenomen als in Almelo was verloren. De Utrechters spelen in de play-offs tegen FC Groningen. Heracles sluit de competitie af als vijftiende en kan zich op gaan maken voor het vijfde seizoen op rij in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's