Heracles Almelo heeft zaterdag op bezoek bij NEC de eerste zege van het seizoen geboekt. De formatie van trainer Erwin van de Looi knokte zich na een voortvarende start van het duel in De Goffert naar een driepunter.

N.E.C.
N.E.C.
1 - 2
Heracles Almelo

Heracles won tot zaterdag nog geen competitiewedstrijd, maar begon voortvarend in Nijmegen. Daarbij werden de gasten geholpen door NEC-doelman Stijn van Gassel. Hij tikte de bal na een voorzet van Suf Podgoreanu voor de voeten van Mario Engels, die na drie minuten de 0-1 binnen tikte.

Na een klein kwartier verdubbelde Heracles de voorsprong via Luka Kulenovic, na knullig balverlies van Rober González. Een lage voorzet van Brian de Keersmaecker werd daarna hard binnen geschoten door de Kroatische spits. Het antwoord van NEC, dat na de 0-2 het initiatief nam en dominant was, kwam in het slot van de eerste helft: Koki Ogawa kopte na een corner raakte via het hoofd van De Keersmaecker.

Kansen Heracles
Even daarvoor was Dirk Proper al dicht bij de aansluitingstreffer en in de tweede helft ging NEC op jacht naar meer goals. Dat deed de ploeg van trainer Rogier Meijer zonder Bram Nuytinck en González, die na de pauze aan de kant bleven en werden vervangen door Thomas Ouwejan en Sami Ouaissa. NEC had in de tweede helft wederom het initiatief, maar Heracles was dreigender.

Van Gassel pakte een kopbal van Damon Mirani en daarna werd een inzet van De Keersmaecker geblokt.  Heracles-invaller Juho Talvitie raakte de lat. Vlak voor tijd was NEC nog dicht bij de 2-2. Na een corner zat Heracles-doelman Fabian De Keijzer mis, maar hij werd op de doellijn gered door teamgenoot Mimeirhel Benita.