Heracles ontneemt Excelsior bonuspunten

Excelsior is er niet in geslaagd de fraaie 2-1 overwinning tegen Feyenoord een vervolg te geven. Op bezoek bij Heracles Almelo werd kansloos met 2-0 verloren.

Trainer Ton Lokhoff had het vooraf nog zo gezegd: 'De overwinningen op Ajax en Feyenoord zijn pas echt bonuspunten als we ook van onze concurrenten winnen.' Daar stak Heracles in het Polman Stadion een stokje voor.

De ploeg uit Almelo won vanaf het eerste fluitsignaal de meeste duels en zette het goede begin door. Het resulteerde in de twaalfde minuut met enig fortuin in een 1-0 voorsprong. Na slordig balverlies van Excelsior kon Srdjan Lakic alleen op het vijandelijk doel af. De Kroaat stuitte in eerste instantie op doelman Jörg van Nieuwenhuizen, maar tikte in de rebound alsnog binnen.

Heracles stapelde kans op kans en moest alleen even slikken toen Geert den Ouden namens Excelsior net over schoot. Rob Maas miste de beste kans voor Heracles. De aanvoerder schoot op slag van rust een strafschop naast, nadat Gonzalo was vastgehouden door Aykut Demir.

Excelsior bleef door de misser van Maas uitzicht houden op een goed resultaat, maar deed weinig met die mogelijkheid. Invaller Everton besliste het degradatieduel. De Braziliaan was bij de tweede paal de afmaker van een aanval die was opgezet door Lakic en Gonzalo: 2-0.

Door de winst in het onderlinge duel sloeg Heracles een gat van vier punten met Excelsior. De Almeloërs staan nu veertiende. Excelsior zakte weer naar de laatste plaats.