Herdenkingsbijeenkomst Neeskens maakt indruk op 150 voetbalprominenten

Reacties

Bij de KNVB is maandagavond een herdenkingsbijeenkomst gehouden voor de onlangs overleden Johan Neeskens. In Zeist waren meer dan 150 prominenten uit het voetbal aanwezig.

Herdenkingsbijeenkomst Neeskens maakt indruk op 150 voetbalprominenten
© NOS

Maandag kwamen vrienden, kennissen en genodigden bijeen om op de KNVB Campus in Zeist stil te staan bij het overlijden van Neeskens. Bij de entree waren diverse shirts van zijn voormalige werkgevers opgehangen en bij het beeld van Neeskens in de beeldentuin van de KNVB lagen diverse bloemenkransen. Zowel van clubs als van voormalig ploeggenoten.

© NOS

Twee weken geleden overleed Neeskens op 73-jarige leeftijd nadat hij onwel was geworden in Algerije. Grote namen als Sjaak Swart, Frank Rijkaard, Guus Hiddink, Willem van Hanegem en Jan Mulder waren aanwezig. Maar er was ook een delegatie uit Barcelona, onder wie zijn voormalig ploeggenoot Juan Manuel Asensi.

'Hij was een voorbeeld voor iedereen', vertelde de eveneens aanwezige Bert van Marwijk aan de NOS. 'Een geweldig aardige jongen. Ik zie ons nog samen hier komen. We waren allebei zestien, kwamen we hier samen voor het UEFA-elftal. Vanaf dat moment hebben we alle elftallen samen gespeeld tot aan het Nederlands elftal. Een geweldenaar op het veld. We trokken ons allemaal aan hem op. Werd het gemeen, dan ging hij voorop in de strijd. Hij was een van de grootsten die we in Nederland hebben gehad.'

'Het was een voorrecht om met hem te werken', vertelde Rijkaard, die met Neeskens samenwerkte bij Barcelona. 'Wij zijn opgegroeid met de gouden generatie. Dit waren onze helden. Het Nederlandse voetbal is op de kaart gezet door die mensen. En een van hen was Johan Neeskens.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.