Hertha: 'Voronin speelt ondanks gebroken neus'

Andrei Voronin brak woensdag zijn neus tijdens de 2-1 nederlaag die Oekraïne leed in Engeland. Toch verwacht coach Lucien Favre dat de spits zaterdag van de partij is bij Hertha BSC.

Hertha: 'Voronin speelt ondanks gebroken neus'

'De kans dat Andrei kan spelen, is groot', verklaarde Favre. Ook teammanager Dieter Hoeness is die mening toebedeeld. Hij wijst naar de interland op Wembley, waar Steven Gerrard met een arm Voronin tegen de neus sloeg. 'Hij kon gewoon doorspelen, dus verwacht ik dat het zeer waarschijnlijk is dat we hem zaterdag kunnen inzetten.' Overigens maakte Voronin de negentig minuten niet vol. In de 55ste minuut stapte hij van het veld en verving Andrei Sjevtsjenko hem.

Het is de tweede keer dit seizoen dat Voronin zijn neus brak. Ook in oktober 2008 ging het mis tijdens een interland. Vervolgens voetbalde hij tijdelijk met een masker om zijn neus te beschermen. Of hij zaterdag een masker draagt, is nog onduidelijk. De laatste weken is de 29-jarige aanvaller in vorm. Namens de koploper van de Bundesliga maakte hij acht doelpunten in de laatste zeven competitieduels.

Bekijk hier al onze video's