Het aftellen is bijna voorbij: schiet Ajax uit de startblokken?

ADVERTORIAL - Het Servische Vojvodina Novi Sad vormt de horde die Ajax moet nemen in de tweede voorronde van de Europa League. Francesco Farioli debuteert als trainer van de Amsterdammers in de thuiswedstrijd van vanavond. Blik vooruit en speel mee bij TOTO!

Het aftellen is bijna voorbij: schiet Ajax uit de startblokken?
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 0
Vojvodina Novi Sad
Vojvodina Novi Sad

Op 20 juni leidde Farioli voor het eerst de training van Ajax. In de voorbije weken ging het vaak over het felle coachen door de Italiaan. De van OGC Nice overgekomen trainer probeerde de speelstijl die hij voor ogen heeft vanaf het eerste moment in te slijpen. Veel aandacht is er voor het opbouwen van achteruit, het geduldig zijn aan de bal en dan plotseling versnellen. Ajax probeerde dat plan in onder meer oefenwedstrijden tegen Rangers FC en Olympiakos Piraeus tot uitvoering te brengen. Vanavond, in de Johan Cruijff Arena, wacht bij de eerste officiële wedstrijd in het nieuwe seizoen de vuurdoop.

Waar Ajax vorig seizoen als vijfde eindigde in de Eredivisie, was Vojvodina de nummer vier op het hoogste niveau in Servië. De club had uiteindelijk een achterstand van 35 punten op kampioen Rode Ster en finishte ook op ruime afstand van nummer twee Partizan. Farioli doet in het eerste duel sowieso geen beroep op Oranje-internationals Brian Brobbey en Steven Bergwijn. De EK-gangers hebben later vakantie gekregen en sluiten daardoor later aan.

Carlos Forbs is een van de spelers die zich bij Ajax al positief heeft laten zien in de voorbereiding. De verwachting is dat de twintigjarige buitenspeler links aan de zijde van spits Chuba Akpom start. Laatstgenoemde was vorig seizoen lang niet altijd basisspeler bij Ajax, maar had wel een sterk doelpuntengemiddelde. In 1519 speelminuten kwam hij tot vijftien goals. De 28-jarige Engelsman scoorde gemiddeld dus eens per 101 minuten. TOTO biedt een Special aan met daarbij een rol voor Akpom: Ajax wint, Over 2,5 doelpunten & Chuba Akpom maakt het eerste doelpunt (6.75).

Met een quotering van 1.14 voor een overwinning wordt Ajax duidelijk gezien als de favoriet in de thuiswedstrijd tegen Vojvodina. Inzetten op een zege van de thuisploeg met minstens twee goals verschil (-1,0 handicap) kan 1.40 keer de inleg opleveren. Voor een overwinning met minstens drie goals verschil (-2,0 handicap) staat een notering van 2.04.

Ook interessant is de quotering van 1.83 voor Ajax wint zonder tegendoelpunt. Bij Nice werd Farioli geroemd om het goed organiseren van zijn elftal. De defensie van de subtopper stond in grote delen van vorig seizoen als een huis. Sterker, geen team in de Ligue 1 kreeg minder goals tegen dan nummer vijf Nice.

Wil jij de eerste wedstrijd van Ajax in het nieuwe seizoen met extra spanning beleven? Bekijk het uitgebreide aanbod van TOTO en speel mee!

Alle quoteringen zijn accuraat op het moment van schrijven en kunnen licht fluctueren op weg naar de aftrap.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's