'Het is belangrijk om niet klakkeloos met geld te smijten'

Queens Park Rangers won zaterdag zijn eerste duel van het Premier League-seizoen. Waar de ploeg van manager Neil Warnock de eerste wedstrijd kansloos met 4-0 van Bolton Wanderers verloor, won QPR verrassend bij Everton (1-0). 'We kunnen iets moois opbouwen', stelt Fernandes.

'Het is belangrijk om niet klakkeloos met geld te smijten'

De Maleisische multimiljonair kocht 66 procent van de aandelen van de club van Formule 1-magnaten Flavio Briatore en Bernie Ecclestone. Daarnaast is de zakenman eigenaar van het Formule 1-team Lotus. 'Het gaat tijd kosten om het op te bouwen. Ik ben niet iemand die grote voorspellingen gaat maken of gaat zeggen we gaan dit en dat doen', stelt de groot aandeelhouder.

'We zijn geen Manchester United of Manchester City. Het is belangrijk om niet klakkeloos met geld te smijten maar goed naar de ontwikkeling te kijken. Dat is de sleutel. Een goede jeugdopleiding en een goed scoutsysteem.' Fernandes liet manager Warnock echter wel weten dat de club voor driehonderd miljoen mag investeren.

Ook het stadion mag wat betreft Fernandes een metamorfose ondergaan. Sterker, de Maleisiër wil verhuizen naar een andere locatie. 'Ik wil erg graag een groter en mooier stadion. We moeten wel in de buurt blijven, dat is belangrijk.'

Volgende week gaat QPR op bezoek bij het Wigan Athletic van Ronnie Stam. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's