Het Kasteel blijft een spookhuis voor opnieuw struikelend Sparta

Reacties

Het wil voor het ambitieuze Sparta Rotterdam maar niet lukken in thuiswedstrijden. Zaterdagavond werd er ondanks een droomstart en een behoorlijk aantal mogelijkheden in de tweede helft ook niet gewonnen van Fortuna Sittard, dat een einde maakte aan een slechte reeks: 1-1.

Het Kasteel blijft een spookhuis voor opnieuw struikelend Sparta
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
1 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

De worsteling van Sparta op het eigen Kasteel is erg opvallend. Vorig seizoen liet de ploeg van Jeroen Rijsdijk in eigen huis al veel liggen tegen ploegen waar het op papier van zou moeten kunnen winnen en daar is in dit nieuwe seizoen geen verandering in gekomen. Heracles Almelo pakte al een punt, terwijl Go Ahead Eagles zelfs wist te winnen in Rotterdam-West.

Tegen Fortuna, dat zijn laatste vier wedstrijden verloren had, hoopte Sparta zijn eerste thuiszege van dit seizoen te kunnen boeken. De start was voortvarend, met een openingstreffer in de derde minuut. Uit een vrije trap van Pelle Clement kopte Teo Quintero raak. Daarna speelde Sparta te laks om verder afstand te kunnen nemen.

Uit het niets kwam Fortuna na een halfuur op gelijke hoogte. Ezequiel Bullaude werd bij de tweede paal gevonden door Ivo Pinto en scoorde met het hoofd. Dat lukte de Feyenoord-huurling vorige week overigens ook al. Hij is de eerste Fortuna-speler in deze eeuw die in opeenvolgende Eredivisie-wedstrijden raak heeft gekopt.

Sparta voerde de druk op in de tweede helft. Arno Verschueren en Quintero schoten net naast, terwijl een voorzet van Boyd Reith op de lat belandde. Namens Fortuna miste Bullaude een grote kans op zijn tweede goal en dus eindigde het in 1-1. Opvallend: Rijsdijk heeft als Sparta-trainer een negatieve balans in thuiswedstrijden (zeven nederlagen, acht remises, zes zeges).

Door de zoveelste teleurstelling op Het Kasteel verzuimt Sparta om naar de vierde plaats op de ranglijst te klimmen. De Spangenaren staan nu zesde en gaan volgende week op bezoek bij koploper PSV. Voor nummer dertien Fortuna wacht een thuiswedstrijd tegen nummer twee AZ.

Sparta Rotterdam Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
FC Twente
6
3
2
1
12-5
+7
11
5
Feyenoord
6
2
4
0
12-6
+6
10
6
Sparta Rotterdam
7
2
4
1
8-7
+1
10
7
FC Groningen
6
2
3
1
10-7
+3
9
8
Heracles Almelo
7
2
3
2
6-9
-3
9
9
Willem II
7
2
2
3
10-9
+1
8
10
Ajax
4
2
1
1
8-3
+5
7
11
Go Ahead Eagles
6
2
1
3
5-9
-4
7
12
N.E.C.
7
2
1
4
7-8
-1
7
* Actueel tot en met 28 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.