'Het leek wel alsof Boer twintig glazen wodka op had'

FC Zwolle-doelman Diederik Boer kwam maandagmiddag hard in botsing met Fortuna-aanvaller Rowin van Zaanen. Boer werd vol in het gezicht geraakt, waardoor het duel zeven minuten stil lag.

'Het leek wel of hij twintig glazen wodka op had, zo raar als hij aan het brallen was,' constateerde Zwolle-aanvaller Joey van den Berg. Eerder werd al bekend dat Boer vrijdag waarschijnlijk zonder problemen onder de lat kan staan, als de koploper FC Eindhoven op bezoek krijgt.

Die wedstrijd is van groot belang voor de Zwollenaren, want bij winst is het kampioenschap een feit. FC Zwolle nam maandag al een voorschot op de titel door op bezoek bij Fortuna Sittard met 1-0 te winnen. Zwolle-middenvelder Arne Slot kopte tien minuten na rust de winnende treffer binnen.

Trainer Art Langeler is trots dat zijn ploeg de zege na een lastige eerste helft uit het vuur wist te slepen. 'Er wordt vaak gezegd dat we alleen tikkie-takkie-voetbal kunnen spelen, maar we hebben gebikkeld.'

Met nog drie speelronden te gaan bedraagt de voorsprong op nummer twee Sparta Rotterdam acht punten, terwijl Eindhoven de achterstand door de 2-0 thuisnederlaag tot negen punten zag groeien. Foto: VI Images