Hiddink lijkt te kiezen voor Turkije en belt met Drogba

Nu Guus Hiddink bekend heeft gemaakt te stoppen als coach van het Russische nationale elftal werd de oefenmeester met veel clubs en landen in verband gebracht. Turkije lijkt vooralsnog de grote kanshebber en ook het WK lonkt voor de Achterhoeker.

Hiddink lijkt te kiezen voor Turkije en belt met Drogba

Het is sowieso zeer de vraag of Hiddink zijn contract bij Rusland, dat loopt tot 30 juni, uitdient. De National Academy of Football (lees Roman Abramovich) heeft de financiering van het Russische voetbal sinds de uitschakeling voor het WK in Zuid-Afrika stopgezet. Daardoor is het voor de nationale bond lastig om het salaris van Hiddink te betalen.

De nieuwe voorzitter van de Russische bond, Sergei Fursenko, zou daarom bereid zijn om de verbintenis eerder te beëindigen. Inmiddels heeft Hiddink al de eerste gesprekken achter de rug met de Turkse bond, die ervan uitgaat dat de aanbieding die zij heeft gedaan voldoende is om onder de coach de komende EK-kwalificatie af te werken.

Het WK is ook nog een optie voor de Varssevelder. Nadat Noord-Korea en Nigeria zich al hebben gemeld bij Hiddink, gaat Ivoorkust ook graag met de succescoach naar het WK. De grote vedette van het land, Didier Drogba, heeft contact met hem opgenomen. Na de vruchtbare samenwerking bij Chelsea probeert de spits Hiddink warm te maken voor de job.

De 31-jarige aanvaller had daarvoor overigens eerst zijn huidige coach Carlo Ancelotti gepolst. De Italiaan is daar echter niet op in gegaan. Hiddink houdt vooralsnog voor alle partijen voorlopig de boot af. Eerst wil hij de zaken met de Russische bond fatsoenlijk afwikkelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen