Hiddink presenteert zich in Istanbul aan Turkse pers

Guus Hiddink, die afgelopen weekeinde bekend maakte niet met Ivoorkust in zee te zullen gaan, reist vandaag op en neer naar Turkije voor een officiële perspresentatie.

Hiddink presenteert zich in Istanbul aan Turkse pers

In Istanbul zal de Nederlander zijn contract signeren dat hem vanaf 1 augustus a.s. als bondscoach aan de Turkse nationale voetbalfederatie bindt. Zoals bekend werd eerder tussen partijen een akkoord bereikt voor een periode van twee jaar, tot en met het EK-toernooi dat in 2012 wordt gehouden in Polen en Oekraïne.

De verwachting is dat Hiddink massaal zal worden verwelkomd in de hem bekende metropool Istanbul waar hij eerder werkzaam was voor Fenerbahçe. In 1990 verruilde hij na een driejarig en succesvol verblijf in Eindhoven, met onder meer een Europa Cup-zege (1988) PSV voor de Turkse topclub, die hij echter ook al snel weer verliet omdat hij aan de slag kon bij Valencia.

Hiddink maakte dit weekeinde wereldkundig, dat hij afziet van een tijdelijke verbintenis met Ivoorkust. Dat land had Hiddink graag aangesteld als bondscoach tijdens het WK in Zuid-Afrika, maar Hiddink liet weten zich te willen focussen op Turkije.

'Eind mei, begin juni maakt Turkije een toernee door Amerika', aldus Hiddink, 'en daar wil ik graag bij zijn. Op die manier kan ik alvast de ploeg en de staf goed leren kennen. Die trip zou ik niet kunnen meemaken als ik nu andere verplichtingen zou aangaan.'

De zaakwaarnemers van Hiddink zijn momenteel bezig om in goed overleg het contract van de trainer met de Russische bond eerder dan gepland te ontbinden. Het contract van Hiddink met de Russische federatie loopt officieel tot 15 juli. Partijen streven nu naar een beëindiging per eind mei/begin juni.

Na zijn presentatie in Istanbul reist Hiddink meteen door naar Londen waar hij morgen aanwezig zal zijn bij de Champions League-wedstrijd tussen zijn voormalige ploeg Chelsea en Inter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen