Hierom zat het dak van de Johan Cruijff Arena dicht tijdens Ajax – Vojvodina

Reacties

Veel bezoekers in de Johan Cruijff Arena waren donderdagavond verbaasd, en niet op een positieve manier, toen ze bij aankomst merkten dat het dak van de Johan Cruijff Arena dicht zat. Dat bleek achteraf niet nodig, het was een logistieke keuze geweest.

Hierom zat het dak van de Johan Cruijff Arena dicht tijdens Ajax – Vojvodina
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 0
Vojvodina Novi Sad
Vojvodina Novi Sad

Het reglement van de UEFA stelt dat het dak tijdens de wedstrijd 'in principe' in dezelfde positie moet zijn als tijdens de afsluitende training. FK Vojvodina trainde in de Johan Cruijff Arena met het dak dicht, waardoor blijkens artikel 49.02 van het Europa League-reglement de standaardprocedure is dat het dak dan ook tijdens de wedstrijd gesloten blijft.

De praktijk leert dat deze regel niet al te strikt is: in het verleden kwam het vaker voor dat er voor een Europese wedstrijd met open dak getraind en dicht dak gespeeld werd, of andersom. De beslissing om het dak al dan niet dicht te doen moet in het stadion van Ajax uren van tevoren genomen worden, het dak kan niet even snel open of dicht. De weersverwachtingen waren ongunstig, en om de nieuwe grasmat zoveel mogelijk te sparen besloot Ajax om het dak te sluiten.

Achteraf bleek dat al te voorzichtig: de voorspelde regen bleef uit. Ajax won het duel tegen de Serviërs met 1-0. Volgende week is de return.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.