Hilgers en Eliano Reijnders kiezen voor Indonesië

Reacties

Mees Hilgers gaat in de toekomst interlands afwerken voor Indonesië. De verdediger van FC Twente is daarmee de volgende in Nederland geboren voetballer die voor het land kiest. Ook is bekend geworden dat Eliano Reijnders van PEC Zwolle voor Indonesië kiest.

Hilgers en Eliano Reijnders kiezen voor Indonesië
© Pro Shots

In de huidige selectie van Indonesië zitten spelers als Maarten Paes, Justin Hubner, Jay Idzes, Shayne Pattynama, Calvin Verdonk, Thom Haye, Ivar Jenner, Nathan Tjoe-A-On en Ragnar Oratmangoen. Hilgers en Reijnders maken tijdens deze interlandperiode kennis met het elftal, maar ze moeten in ieder geval tot de volgende interlandperiode wachten op een eventueel debuut.

'Ik ben super trots op dit moment', vertelt Hilgers op de website van Twente. 'Ik heb Indische roots en ben hier in Nederland opgegroeid met mijn Indonesische familie. Ik kijk er erg naar uit om het avontuur mee te maken en ben heel benieuwd hoe het is om daar te zijn.'

Indonesië speelt de komende periodes louter wedstrijden in de WK-kwalificatiecyclus richting het eindtoernooi in 2026. Het land zit in een groep met Japan, Bahrein, Saoedi-Arabië, Australië en China. Deze week werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Saoedi-Arabië, de volgende wedstrijden zijn tegen Australië, Bahrein en China.

Hilgers komt uit de opleiding van Twente en speelde inmiddels meer dan honderd wedstrijden in het Nederlands betaald voetbal. De centrumverdediger is nooit veel in beeld geweest bij de vertegenwoordigende KNVB-elftallen, in 2022 debuteerde hij voor Jong Oranje in een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit België.

Reijnders, het jongere broertje van Oranje-international Tijjani Reijnders, speelde geen jeugdinterlands voor Nederland. Hij staat inmiddels op 88 wedstrijden in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.