Historische avond Ronaldo, Europees kampioen Spanje loopt zich stuk

Reacties

Portugal is de Nations League uitstekend begonnen. In Lissabon werd Kroatië verslagen. Ondertussen liep Europees kampioen Spanje zich stuk op Servië.

Historische avond Ronaldo, Europees kampioen Spanje loopt zich stuk
© Pro Shots
Servië
Servië
0 - 0
Spanje
Spanje

Donderdagavond vonden de eerste serieuze interlands plaats sinds de finale van het EK. In Berlijn kroonde Spanje zich tot grote winnaar. Met betoverend voetbal werd de titel veroverd. In Belgrado mocht de ploeg van trainer Luis de la Fuente weer voor het eerst in actie komen.

De wedstrijd, onder leiding van de Nederlandse arbiter Serdar Gözübüyük, was een omsingeling van het Servische doel. Spanje zocht met EK-sterren Dani Olmo, Lamine Yamal en Nico Williams gretig naar een opening in de opgetrokken muur van de thuisploeg. Dat lukte echter niet.

De la Fuenta zag dat Servië, waar AZ-speler Kristijan Belić debuteerde, de ploeg was die het op het EK nog soevereine Spanje kon temmen. De Europees kampioen kwam niet tot scoren. Daardoor ‘won’ de hartstochtelijk verdedigende thuisploeg een bonuspunt. Denemarken pakte ondertussen de leiding in de groep, door van Zwitserland te winnen (2-0).

Portugal
Portugal
2 - 1
Kroatië
Kroatië

Estádio da Luz was donderdag getuige van de avond van Cristiano Ronaldo. De veteraan leidde zijn ploeg in de openingswedstrijd van de Nations League langs Kroatië. Aanvankelijk pakte Diogo Dalot nog de spotlights, door de score te openen. Op jacht naar de negenhonderdste treffer in zijn carrière was het daarna echter Ronaldo die het middelpunt werd.

De veteraan schoot op prachtige wijze raak, waardoor hij een bizarre mijlpaal bereikte. Het zorgde voor veel emoties bij de wereldster. Een eigen doelpunt van Dalot maakte het daarna nog spannend, maar het werd in Lissabon de avond van Ronaldo, die de Nations League met een historische prestatie begon.

Overige uitslagen:

Do 5 sep.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.