Hjulmand houdt het voor gezien: Denen moeten de markt op

Reacties

Kasper Hjulmand treedt af als bondscoach van Denemarken. Dat is de uitkomst van de evaluatie van het afgelopen EK. De achtste finale bleek het eindstation van de Denen, die in Dortmund onderuitgingen tegen Duitsland.

Hjulmand houdt het voor gezien: Denen moeten de markt op

Na het toernooi ging Hjulmand om tafel met Peter Møller, de directeur van de Deense voetbalbond DBU. De conclusie luidde dat het tijd is voor verandering. Dat betekent dat er na vier jaar een einde komt aan het dienstverband van Hjulmand bij de DBU. De 52-jarige bondscoach leidde Denemarken op het EK 2020 nog naar de halve finale.

'Als ik vooruitkijk naar het WK over twee jaar, heb ik het gevoel dat het voor het team het beste is als er een nieuw gezicht met nieuwe ideeën komt', zegt Hjulmand op het digitale thuis van de DBU. 'Dat is nodig om een nieuw, groot hoofdstuk te kunnen schrijven met deze geweldige ploeg. Daarom is het goed als iemand anders de leiding neemt.'

Wieghorst 
Møller gaat op zoek naar een vervanger van Hjulmand. Tot die tijd is Morten Wieghorst op interim-basis de bondscoach. De voormalig trainer van Nordsjaelland, Aarhus en Aalborg neemt in de zes Nations League-duels plaats in de dug-out. In het najaar wordt een profiel opgesteld van de gedroomde bondscoach voor het WK 2026, dat plaatsvindt in Mexico, Canada en de Verenigde Staten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.