Hoe Ajax-aanwinst Traoré twee jaar geleden al indruk maakte op Farioli

Reacties

Zomeraanwinst Bertrand Traoré is voor Ajax uiteraard een oude bekende, maar ook trainer Francesco Farioli kent de 28-jarige aanvaller al langer. In september 2022 maakte Traoré indruk tijdens hun onderlinge confrontatie in Turkije.

Hoe Ajax-aanwinst Traoré twee jaar geleden al indruk maakte op Farioli
© Pro Shots
İstanbul Başakşehir
İstanbul Başakşehir
2 - 0
Alanyaspor
Alanyaspor

Voor de vijfde speelronde van het seizoen 2022/23 ging Farioli als trainer van Alanyaspor op bezoek bij Istanbul Basaksehir. Traoré speelde daar op huurbasis en kwam een kwartier voor tijd in het veld bij een 1-0 stand. Alanyaspor was aan het pushen voor een gelijkmaker, maar Traoré had andere plannen. ‘He punished us’, vertelt Farioli.

In onderstaande samenvatting is te zien hoe de Burkinees binnen een minuut na zijn entree, met enig fortuin, al een kans biedt aan spits Philippe Keny. In de 85ste minuut zorgt Traoré met een steekballetje alsnog voor de assist op Keny: 2-0. In de extra tijd laat Traoré zich nog tweemaal zien: met een schot dat langs de kruising zeilt en een doelpunt, dat uiteindelijk afgekeurd wordt omdat de bal eerder over de achterlijn was.

‘Hij kwam erin en zorgde meteen voor grote dreiging’, haalt Farioli terug. ‘Hij gaf een assist en bracht vooral enorm veel gevaar. Het is een speler die de kwaliteiten heeft om individueel het verschil te maken.’ De Italiaan heeft het altijd onthouden. ‘Goede of slechte herinneringen, dat weet ik niet, haha. Nu zijn ze goed, maar destijds was het een stuk minder!’

Toen Traoré deze zomer uit zijn contract liep, was Farioli dus meteen geïnteresseerd. Technisch directeuren Alex Kroes en Marijn Beuker gingen ermee aan de slag en haalden de Burkinees vervolgens binnen. ‘Van zijn periode bij Villarreal in het afgelopen half jaar heb ik de meeste beelden gezien’, aldus Farioli. ‘Qua karakteristieken heeft Bertrand alles wat ik zoek op die plek. Ik ben blij dat hij er is.’

Lees op VI PRO het hele interview met Francesco Farioli, op dag één van het trainingskamp van Ajax in Wageningen:

Bekijk hier al onze video's
Meer B. Traoré
Meer over B. Traoré
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.