Hoe TikTok een rol speelde in een droomtransfer naar Dortmund

Reacties

Jordi Paulina (19) heeft onlangs een zelden vertoonde transfer gemaakt. De aanvallende middenvelder verruilde de amateurs van USV Hercules voor Borussia Dortmund. Daarin speelde het social media-platform TikTok een rol, vertellen hij en zijn zaakwaarnemer op VI PRO.

Hoe TikTok een rol speelde in een droomtransfer naar Dortmund

Paulina was eind vorig jaar een van de spelers die voor een van de grootste stunts uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis zorgde. Met de Utrechtse Derde Divisie-club knikkerde hij destijds Ajax uit de beker. De meeste aandacht bij de stuntploeg ging uit naar Tim Pieters, de aanvaller die met zijn dubbelklapper zijn studentenhuis steenrijk maakte, maar ook Paulina viel op met goed spel en een assist.

‘Bij die wedstrijd is het allemaal begonnen’, vertelt Paulina. Na de uitschakeling van Ajax ontving hij veel complimenten en namen Nederlandse clubs als Sparta, SC Heerenveen, FC Groningen en FC Den Bosch contact met hem op. Het ging pas écht los toen hij zijn hoogtepunten uit die wedstrijd deelde op TikTok. ‘Ik deed dat puur voor de leuk en had geen idee wat ermee zou gebeuren.’ De video ging vervolgens compleet viraal en werd ruim 700 duizend keer bekeken.

@jordipaulina Onvergetelijke avond🥳🥂 Op naar meer!! #hercules #herculesajax #ajax #ajaxamsterdam #knvbbeker #cupfighters #football ♬ original sound - 𝚃𝙼10 💫

Vanaf dat moment kreeg Paulina talloze berichtjes binnen van zaakwaarnemers die zijn beelden voorbij hadden zien komen. Hij stuurde ze allemaal terug dat hij niet vol voor een agent wilde gaan, maar dat ze het moesten laten weten als ze daadwerkelijk iets concreets voor hem hadden.

Eén van de berichtjes kwam van de Duits-Tunesische agent Makram Naceur. Hij had ook de TikTok van Paulina gezien en raakte direct onder indruk. Naceur: ‘Ik dacht: Hoe kan een amateurvoetballer met zoveel zelfvertrouwen tegen zulke dik betaalde voetbalsterren spelen?’ De zaakwaarnemer vond uiteindelijk het kleine Instagram-profiel van Paulina en nam contact met hem op.

Droomtransfer
Naceur schat in dat wel vijftig zaakwaarnemers na de TikTok-video contact met Paulina hebben gezocht, maar hij regelde vervolgens stages bij Borussia Dortmund en Werder Bremen. ‘Ik kon het niet geloven, eigenlijk’, blikt Paulina terug. ‘Ik twijfelde of het überhaupt serieus was.’

Tijdens een stage bij het tweede elftal van BVB maakte Paulina vervolgens veel indruk. Hij dwong een contract af en tekende onlangs voor drie jaar bij de Champions League-finalist. Daar zal hij in eerste instantie aansluiten bij Dortmund II, dat uitkomt op het derde profniveau van Duitsland. Daar hoopt hij indruk te maken en een kans bij de hoofdmacht af te dwingen.

Lees op VI PRO alles over de achtergrond van de bijzondere transfer van Jordi Paulina. 'Het was vroeger wel mijn droom om profvoetballer worden, maar eigenlijk had ik mezelf er al bij neergelegd dat het hem niet ging worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.