Hoe ziet de Europese route van de Eredivisie-clubs eruit?

Reacties

Liefst zes Nederlandse clubs zijn dit seizoen van de partij in Europa. Wanneer begint de Europese campagne van PSV, Feyenoord, FC Twente, AZ, Ajax en Go Ahead Eagles en hoe zien alle trajecten eruit?

Hoe ziet de Europese route van de Eredivisie-clubs eruit?
© Pro Shots

Voor landskampioen PSV en vicekampioen Feyenoord is de situatie zo helder als bergwater. Beide clubs zijn direct geplaatst voor de Champions League, die een facelift ondergaat. Voor de toptwee van vorig seizoen is het aftellen tot de loting: op 29 augustus wordt duidelijk wie de acht opponenten in de hoofdfase worden. De eerste speelronde in het uit 36 clubs bestaande miljardenbal is tussen 17 en 19 september.

Nummer drie FC Twente tracht zich nog te kwalificeren voor deze hoofdfase. Voor de Tukkers is maandag 22 juli een belangrijke dag. Dan wordt bij een loting duidelijk wie de opponent in de derde voorronde wordt: Rangers FC, Slavia Praag, Red Bull Salzburg of Lille. De data van deze duels zijn 6/7 augustus (heenduels) en 13 augustus (returns).

Overleeft Twente die fase, dan mag het instromen in de play-offs. Deze wedstrijden zijn op 20/21 augustus (heenwedstrijden) en 27/28 augustus (returns). De ploeg van Joseph Oosting neemt deel aan de hoofdfase van de Europa League bij een uitschakeling in de voorronde, of het nu de derde kwalificatieronde of de play-offs is.

AZ is direct geplaatst voor de Europa League. De Alkmaarders beginnen pas op 25 of 26 september aan de hoofdfase, waarvoor op 30 augustus wordt geloot. Voor Ajax is het hoofdtoernooi van de EL nog ver weg. De Amsterdammers duelleren op 25 juli en 1 augustus met FK Vojvodina om een plek in de derde voorronde. Overigens gaat ook Ajax maandag 22 juli al in de koker voor een mogelijke derde voorronde. De hoofdstedelingen genieten hierbij een geplaatste status. De duels in de derde voorronde zijn op 8 augustus (heenduels) en 15 augustus (returns) en de play-offs zijn in de twee weken daarna. Verliest Ajax in de tweede voorronde, dan stroomt het in tijdens de derde voorronde van de Conference League.

Over de Conference League gesproken: voor Go Ahead Eagles begint op 25 juli al het avontuur met een thuiswedstrijd tegen SK Brann. Een week later is de return. Ook de equipe uit Deventer gaat maandag al de koker in voor een mogelijke derde voorronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.