Hoffenheim en Bayern denderen door, pak slaag HSV

Hoffenheim 1899 is terug aan kop dankzij een ruime zege op Karlsruher SC. Bayern München won dankzij een laat offensief opnieuw en Hamburger SV zag Schalke 04, waar Orlando Engelaar tegenspartelde, langszij komen.

1899 Hoffenheim-Karlsruher SC 4-1Hoffenheim heeft de koppositie op overtuigende wijze heroverd. De ploeg van coach Ralf Rangnick won ruim van Karlsruher, dat geen antwoord had op het succesvolle duo Vehad Ibisevic (foto) en Chinedu Ogbuke Obasi. De Bosniër en de Nigeriaan scoorden beiden tweemaal. De twee hadden ook nog een aandeel in één doelpunt van de ander.

Ibisevic kwam aan zijn twaalfde en dertiende goal van het seizoen. Hij hoefde eerst op aangeven van Obasi alleen in te tikken (de 1-0) en na rust kopte hij raak uit een vrije trap van Sejad Salihovic
(3-1). Tussendoor scoorde Obasi (2-1) na slecht aannemen van Ibisevic en maakte de Afrikaan er 4-1 van in een vol strafschopgebied. Hoffenheim heeft nu weer één punt meer dan Leverkusen.

Hannover 96-Hamburger SV 3-0HSV kreeg een gevoelig pak slaag van Hannover en verloor terrein op Hoffenheim. Het team van coach Martin Jol speelde matig en creëerde weinig kansen. De thuisploeg, die als nummer veertien van de Bundesliga aan de wedstrijd begon, oogde veel overtuigender. Na vier minuten opende Bastian Schulz de score, al kreeg hij hulp van de zwak ingrijpende Frank Rost. Jan Schlaudraff verdubbelde de marge dertien minuten later na een mooie aanval. De derde treffer van Jiri Stajner elf minuten voor het einde maakte HSV helemaal kansloos.

Bayern München-Arminia Bielefeld 3-1Bayern boekte zijn vierde overwinning op rij in de Bundesliga en klom over HSV heen naar de derde positie. De regerend landskampioen knokte zich pas laat langs Bielefeld. Artur Wichniarek had namens de bezoekers in de eerste helft de 1-0 achterstand ongedaan gemaakt. De Pool benutte zijn zelf afgedwongen strafschop en deed daarmee de openingstreffer van Miroslav Klose (knal na afvallende bal) ongedaan.

Na rust was Bayern wél veel beter, maar paal en lat stonden een verdiende voorsprong in de weg. Pas in het laatste kwartier zette Bayern succesvol aan. Franck Ribéry maakte de 2-1 door de bal uit een voorzet van invaller Lukas Podolski in te schieten en Podolski zelf velde Bielefeld met een benutte strafschop na een lichte overtreding op Ribéry. Mark van Bommel stond voor de vierde keer op rij in de basis bij Bayern in de Duitse competitie.

Energie Cottbus-Schalke 04 0-2Schalke kwam langszij bij HSV door een opmerkelijke zege bij Cottbus te behalen. De overwinning was bijzonder omdat de ploeg van coach Fred Rutten de laatste veertig minuten met een man minder speelde. Orlando Engelaar kreeg een directe rode kaart door op zijn voorhoofd te wijzen na een in zijn ogen verkeerde beslissing van de grensrechter. Het was voor het eerst dat Engelaar (29 jaar) een rode kaart kreeg in zijn carrière.

In ondertal liep Schalke uit naar 0-1 en 0-2. Heiko Westermann kopte raak op aangeven van Jefferson Farfán en de ingevallen Peruaan maakte zelf de tweede door uit de rebound van de door hem zelf gemiste penalty wél te scoren.