Hoffenheim ontsnapt en HSV geeft overwinning weg

Na het gelijkspel van Hertha BSC bij Arminia Bielefeld verspeelden ook 1899 Hoffenheim en Hamburger SV punten. Hoffenheim redde kort voor tijd een punt bij Borussia Mönchengladbach, terwijl HSV een 2-0 voorsprong uit handen gaf bij Karlsruher SC en nog verloor.

Borussia Mönchengladbach-1899 Hoffenheim 1-1Hekkensluiter Borussia Mönchengladbach leek lang verrassend te gaan winnen van koploper 1899 Hoffenheim, maar Wellington zorgde kort voor tijd voor de gelijkmaker. Alexander Baumjohann zette kort voor rust de thuisclub op voorsprong. De middenvelder, die komende zomer naar Bayern München vertrekt, schoot vanaf 25 meter over Hoffenheim-doelman Daniel Haas heen, die iets te ver voor zijn doel stond.

De bezoekers gingen in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar verder dan een schot op de lat van Demba Ba kwam Hoffenheim niet. Kort voor tijd maakte de Braziliaan Wellington (foto) drie minuten na te zijn ingevallen al koppend de verdiende gelijkmaker. Hoffenheim blijft ondanks het puntverlies eerste, Borussia blijft laatste.

Karlsruher SC-Hamburger SV 3-2Hamburger SV verspeelde in tijdsbestek van vijf minuten een 2-0 voorsprong bij Karlsruher SC. Collin Benjamin maakte in de 48ste minuut de tweede treffer voor de ploeg van trainer Martin Jol, waardoor HSV de koppositie leek over te nemen van Hoffenheim. Maar vijf minuten later stond het alweer 2-2. Door doelpunten van Sebastian Freis en Giovanni Federico stond Karlsruher in de 53ste minuut weer gelijk met de bezoekers uit Hamburg.

Beide teams beëindigden het duel met tien man, Mladen Petric (HSV) ontving een kwartier voor tijd een directe rode kaart en Marco Engelhardt (Karlsruher) kreeg kort daarna zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. In de blessuretijd kopte opnieuw Freis de winnende treffer binnen, waardoor Karlsruher SC stijgt naar de vijftiende plaats. HSV blijft derde en kan zondag nog gepasseerd worden door Bayern München.

Bayer Leverkusen-VfB Stuttgart 2-4Op bezoek bij Bayer Leverkusen boekte VfB Stuttgart een belangrijke overwinning, waardoor de ploeg weer aansluiting vindt bij de subtop. Mario Gomez was de grote man bij de bezoekers, de spits scoorde tweemaal. Aan de kant van Leverkusen maakte Angelos Charisteas zijn debuut. De spits, die in het verleden bij Ajax en Feyenoord speelde, maakte in de blessuretijd zijn eerste treffer voor de thuisclub, maar deze had niet veel waarde. Door de uitzege staat Stuttgart nu zesde, Leverkusen is vijfde en heeft nog maar twee punten voorsprong op Die Schwaben.

Schalke 04-Werder Bremen 1-0Benedikt Höwedes maakte de enige treffer in het duel tussen Schalke 04 en Werder Bremen. De verdediger kopte kort na rust een voorzet van Jefferson Farfán binnen. De ploeg van trainer Fred Rutten was al twee wedstrijden zonder winst en bij nieuw puntverlies zou zijn positie onder druk komen te staan. Dankzij het doelpunt van Höwedes kan Rutten weer rustig ademhalen. Zijn club staat negende en heeft vier punten meer dan Werder Bremen, dat tiende staat.