Hoffenheim toont Feyenoord dat winnend Leverkusen niet onfeilbaar is

Bayer Leverkusen heeft zaterdag zijn seizoenstotaal in de Bundesliga verdubbeld, ten koste van 1899 Hoffenheim. De komende tegenstander van Feyenoord in de Champions League won uiteindelijk ruim, maar kende ook moeilijke periodes in de PreZero Arena.

1899 Hoffenheim
1 - 4
Bayer Leverkusen

Het was toch echt Hoffenheim dat in de zestiende minuut van de wedstrijd de paal raakte. Mërgim Berisha stond vrij bij de tweede paal, maar faalde met het hoofd de wedstrijd open te breken. Dat kwam de thuisclub uiteindelijk duur te staan, want een minuut later viel aan de andere kant de 0-1. Martin Terrier kon simpel binnenwerken op aangeven van Victor Boniface. De spits kwam vervolgens een kwartier later zelf tot scoren.

Met een 0-2 leek de buit binnen te zijn voor het normaal gesproken zo degelijke Leverkusen, maar dat degelijke van vorig seizoen is dit seizoen niet altijd terug te vinden. Hoffenheim sloeg tweemaal kort achter elkaar toe, maar de regerend landskampioen had geluk dat één goal afgekeurd werd. Berisha maakte eerst de 1-2, maar zag vijf minuten voor rust zijn 2-2 niet doorgaan wegens buitenspel. Voor keeper Lukás Hrádecky een opluchting, hij liet de bal daarvoor los na een schot van afstand.

Na de volgende ontsnapping van Leverkusen maakte de club van trainer Xabi Alonso in de tweede helft aan alle onzekerheid een einde. Dit gebeurde in de laatste twintig minuten, toen Florian Wirtz een strafschop benutte en Boniface na een knappe actie zijn tweede van de middag maakte. Zo rechtte Leverkusen de rug, nadat het voor de interlandperiode had verloren van RB Leipzig.

Voor de Duitsers kan de focus nu op de eerste Europese wedstrijd van het seizoen. De Champions League-finalist van 2002 is de eerste tegenstander van Feyenoord in de hoofdfase van de Champions League. Het wordt voor het eerst sinds 1994 dat Leverkusen in een officieel duel tegenover een Nederlandse opponent staat. Toentertijd was PSV de tegenstander in de eerste ronde van de UEFA Cup.