Hollandse goals Bayern, Van Marwijk gelijk

Dankzij Nederlandse inbreng steeg Bayern München naar een gedeelde tweede plaats achter koploper Werder Bremen. Bert van Marwijk zag Dortmund in de slotfase gelijk maken. Wolfsburg boekte in de onderste regionen een belangrijke zege.

Bayern München-Eintracht Frankfurt 2-0In een fase dat Frankfurt net een beetje in de wedstrijd kwam, stond Roy Makaay weer eens op de goede plaats. De 31-jarige spits was als eerste bij de bal, nadat Eintracht-keeper Oka Nikolov een schot van Roque Santa Cruz niet goed had verwerkt: 1-0.

Bayern boekte mede door die goal een eenvoudige zege. Makaay stond ook aan de basis van de 2-0 door op de achterlijn een tegenstander uit te kappen en terug te leggen op Mark van Bommel. De middenvelder schoot de bal met de binnenkant van de voet tegendraads langs Nikolov.

De zege had nog groter uit kunnen vallen. Zo miste Claudio Pizarro vlak voor rust een strafschop en moest Frankfurt na 64 minuten verder met tien man na een geelrode kaart voor Aleksandar Vasoski.

Energie Cottbus-Hertha BSC 2-0Hertha BSC liep schade op bij Energie Cottbus. De formatie uit Berlijn ging met 2-0 ten onder. Daniel Gunkel was de maker van de 1-0 door vanaf 25 meter een vrije trap over de muur te krullen. Hij maakte daarmee een fout van ploeggenoot Vlad Munteanu goed, die na twintig minuten spelen een strafschop over had geschoten. Invaller Jiayi Shao zorgde voor 2-0 met een schot in de korte hoek.

Bij Hertha startte Ellery Cairo in de basis. Op slag van rust bood hij Marko Pantelic een goede kans, maar de spits vond doelman Tomislav Piplica op zijn weg. Naast de nederlaag moest Hertha ook een blessure van Yildiray Bastürk incasseren.

1. FC Nürnberg-Borussia Dortmund 1-1Voor trainer Bert van Marwijk leek zich in Nürnberg opnieuw een debacle af te tekenen. Borussia Dortmund viel wel aan, maar kreeg het deksel op de neus doordat Phillip Degen een strafschop veroorzaakte. Jawhar Mnari voltrok het vonnis vanaf elf meter. Vier minuten voor tijd stelde Tinga toch nog een punt veilig voor Dortmund. De Braziliaan profiteerde van slecht wegwerken van de defensie van Nürnberg.

Hamburger SV-Hannover 96 0-0HSV heeft de eerste overwinning van het seizoen geen vervolg kunnen geven. Tegen Hannover 96 bleven Die Rothosen steken op 0-0. Het was een wedstrijd met weinig kansen. Ook Rafael van der Vaart wist de openingen niet te vinden in de defensie van de gasten. Net als Van der Vaart, startte Joris Mathijsen in de basis. Arnold Bruggink kwam bij Hannover als invaller binnen de lijnen.

Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen 0-2Leverkusen speelde zich in de middenmoot door op bezoek in Mönchengladbach te winnen. Marko Babic zorgde na twaalf minuten spelen met een schot uit de draai voor 0-1. Nadat Leverkusen verzuimd had in de eerste helft verder afstand te nemen, viel een kwartier voor tijd alsnog de beslissing. Andrej Voronin scoorde op aangeven van Simon Rolfes.

VfL Bochum-VfL Wolfsburg 0-1De Nederlanders Kevin Hofland en Tommie van der Leegte stonden in de basis bij Wolfsburg in het degradatieduel met Bochum. Die Wölfe boekten een hele belangrijke zege. Na 25 minuten spelen trof Mike Hanke doel na voorbereidend werk van Jacek Krzynowek.