Hongaarse bondscoach Rossi vond Makkelie 'slechtste van het veld'

Marco Rossi heeft geen goed woord over voor Danny Makkelie. De Nederlandse scheidsrechter had de leiding over het EK-duel tussen Duitsland en Hongarije (2-0) en maakte volgens de Hongaarse bondscoach een aantal dubieuze beslissingen.

Duitsland
Duitsland
2 - 0
Hongarije
Hongarije

In de eerste en tweede helft waren er een aantal momenten waar Makkelie een rol in speelde, zo zag Rossi. 'We creëerden veel kansen, maar hadden pech in de wedstrijd', begint Rossi op de persconferentie. Het is de inleiding van een klaagzang aan het adres van Makkelie. 'Ik zoek geen excuses, maar wat de scheidsrechter vandaag deed… Ik denk dat zelfs de Duitsers zagen dat hij met twee maten heeft gemeten.'

'In de eerste helft kende hij een doelpunt toe toen Orbán werd weggeduwd, en in de tweede helft blies hij op zijn fluit in een vergelijkbare situatie', aldus Rossi, die daarna nog niet klaar was. 'Je kunt maar volgens één norm fluiten. Hoe dan ook zouden de Duitsers hebben gewonnen omdat ze beter waren, maar de scheidsrechter was de slechtste van het veld.'

Makkelie werd naast de Hongaarse bondscoach ook beoordeeld door Voetbal International. Lees in het stuk hieronder hoe hij er vanaf kwam.