Hongaarse pers koestert punt: 'Oranje niet zomaar zevende van de wereld'

Tegen tien man van een pover Oranje leek Hongarije vrijdagavond op drie punten af te koersen, maar een late goal van Denzel Dumfries zorgde voor een remise. Het journaille van de Magyaren oordeelt mild over de Hongaarse ploeg.

Hongarije
Hongarije
1 - 1

M4 Sport brengt in herinnering dat een gelijkspel vooraf als een goed resultaat gezien werd door de Hongaarse ploeg: 'Nederland had driekwart van het balbezit, maar was totaal niet effectief in aanvallend opzicht. Met stug verdedigen en efficiëntie voorin pakte Hongarije een punt waar iedereen vooraf voor getekend had.'

Blikk had oog voor de hoge positie van Oranje op de wereldranglijst. 'Oranje had de bal, en als ze versnelden, kon je zien dat ze niet zomaar zevende staan op de FIFA-lijst. Na rust schakelden ze een versnelling hoger, waardoor aanval op aanval volgde. Maar altijd was er weer een sneuvelbereide Hongaar die kon redden. Pijnlijk dat Nederland met tien man langszij kwam uit de zoveelste vrije trap vanaf de flank. Toch applaus voor Marco Rossi's ploeg: de vloek van veertig jaar is verbroken', verwees de tabloid naar de reeks van Hongaarse nederlagen tegen Oranje.

'Dominik Szoboszlai zag verschillende bekende gezichten bij Oranje, maar we waren ze te slim af! Het leidde na een half uur tot de 1-0 en feest bij de fans. Na rust zag je geregeld alle elf Hongaren terug in hun eigen zestien zodat er altijd iemand kon ingrijpen tegen de rappe Nederlandse aanvallers. Spijtig genoeg scoorde Denzel Dumfries, maar een punt is niet slecht', zo koestert ook Nemzeti Sport de remise.

Magyar Hírlap was niet onder de indruk van Nederland: 'Het zegt alles over de Hongaarse defensie dat Nederland er in de eerste helft niet door kwam. Hun beste kans kwam door die rare situatie met Szoboszlai, die een indirecte vrije trap in het strafschopgebied opleverde. Na rust waren ze beter, maar maakten ze hun kansen niet af. Na de 1-1 van Dumfries namen ze genoegen met een punt.'

Index, tot slot, manoeuvreerde de Hongaren zelfs ná de wedstrijd nog in de underdogpositie. 'Na de 1-0 was Nederland het even kwijt. Hongarije was slim in het onderbreken van het ritme. Het speelde als een kleine ploeg, omdat het ook een kleine ploeg is, en dan moet je geen sterkere tegenstander willen aanvallen. Met de 1-1 was uiteindelijk niemand ontevreden.'