Hongarije en Bosnië volgen Oranje, jubilaris Kane scoort dankzij debutant Madueke

Het Nederlands elftal hoeft voorlopig niet naar onderen te kijken in de Nations League. Hongarije en Bosnië-Herzegovina volgden dinsdag het voorbeeld van Nederland en Duitsland met een remise, waardoor het verschil met beide teams drie punten blijft. Harry Kane bezorgde Engeland in zijn honderdste interland simpel de overwinning met twee goals, mede dankzij debutant Noni Madueke.

Hongarije
Hongarije
0 - 0
Bosnië-Herzegovina

Zowel Bosnië-Herzegovina als Hongarije moest in de eerste wedstrijd van deze nieuwe Nations League-ronde liefst vijf tegentreffers slikken. Beide teams kwamen in Boedapest verdedigend ditmaal in elk geval een stuk stabieler voor de dag, al werden de bezoekers vooral gedwongen tot de rol van tegenhouden.

Hongarije had royaal de overmacht in het duel, in schoten (20-7), balbezit (65-35) en corners (13-1), maar doelpunten vielen er niet. Liverpools Dominik Szoboszlai, sowieso een van de absolute uitblinkers aan Hongaarse kant, was het dichtst bij een treffer, maar zijn vrije trap een kwartier voor het einde ging via de bovenkant van de lat over het doel.

Ierland
Ierland
0 - 2
Engeland
Engeland

Kane had een klein uur nodig om zijn honderdste interland te bezegelen met een treffer. In zijn jubileumwedstrijd tegen Finland lag keeper Lukas Hradecky een aantal keren fraai in de weg op de pogingen van de Engelsman. En toen Kane halverwege de eerste helft de bal eindelijk tegen het net kopte, deed hij dat in buitenspelpositie.

Maar de vele pogingen werden beloond voor Kane: toen de spits in de tweede helft de bal voor zijn voeten kreeg op de rand van de zestien, twijfelde hij niet en schoot de bal snoeihard tegen touwen. Hradecky was ditmaal kansloos, de vlag bleef naar beneden en zijn 67ste treffer in zijn honderdste interland was een feit. Een kwartier voor tijd schoot Kane na een assist van de invallende debutant Madueke simpel zijn tweede binnen. Zodoende was het feestje op Wembley compleet voor de spits van Bayern München, die Engeland de tweede overwinning bezorgde in deze Nations League.

Mohamed Salah had Kane eerder op de dag al het goede voorbeeld gegeven. De aanvaller van Liverpool maakte namens Egypte tegen Botswana in precies dezelfde minuut als Kane het doelpunt in eveneens zijn honderdste interland. Het was zijn 58ste treffer als international, hij gaf daarnaast 33 assists. Die waren in de kwalificatie voor de Afrika Cup niet bijster hard nodig, want Botswana werd simpel met 0-4 verslagen.