Hongarije-bondscoach Rossi ruikt voorzichtig bloed na Oranje-zeperd

Reacties

In Hongarije ruiken ze voorzichtig bloed na de afgelopen interlandperiode. Marco Rossi, bondscoach van de Hongaren, heeft al vooruitgeblikt op het treffen met Oranje dat de komende interlandperiode in de Johan Cruijff Arena wordt gespeeld. 'De tweede plaats is dichter bij dan de vierde'.

Hongarije-bondscoach Rossi ruikt voorzichtig bloed na Oranje-zeperd
Nederland
Nederland
Za 16 nov.
20:45
Hongarije
Hongarije

Het Nederlands elftal speelde afgelopen vrijdag nog met 1-1 gelijk tegen Hongarije en ging maandagavond met 1-0 onderuit in Duitsland. Op diezelfde avond wonnen de Hongaren met 2-0 van Bosnië & Herzegovina en daardoor staan ze gelijk in punten met Oranje in Groep 3 van League A in de Nations League. Daar is Rossi niet blind voor.

'Het is een feit dat we dichter bij de tweede plaats dan bij de vierde staan', begon Rossi op de afsluitende persconferentie. De Italiaanse bondscoach wil alleen niet vooruitlopen op de zaken. 'Het is ook zo dat we Nederland alleen kunnen verslaan als iedereen een geweldige dag heeft, zij mensen missen en wij een beetje geluk hebben. De kans dat deze drie dingen samenkomen, is zeer klein.'

'Natuurlijk willen we winnen', vervolgde Rossi, die nog even terugblikte op zijn strijdplan van afgelopen vrijdag. 'Maar als we op dezelfde manier tegen Nederland hadden gespeeld als tegen de Duitsers, dan hadden we misschien ook met 5-0 verloren. We moeten met beide benen op de grond blijven staan. Hoe dan ook gaan we het heel moeilijk krijgen.'

Op zaterdag 16 november is het zo ver. Dan spelen Oranje en Hongarije een mogelijk beslissend duel in de Nations League. Een schrale troost voor Nederland is dat Hongarije het nog een keer in eigen huis tegen Duitsland op moet nemen. Ronald Koeman en consorten gaan nog op bezoek in Bosnië.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 3 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
4
3
1
0
10-3
+7
10
2
Nederland
4
1
2
1
8-6
+2
5
3
Hongarije
4
1
2
1
3-6
-3
5
4
Bosnië-Herzegovina
4
0
1
3
3-9
-6
1
* Actueel tot en met 15 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.