Hoop voor Valencia en Barça: Real verliest

De titelstrijd in de Primera División is weer helemaal open en daar mag vooral Athletic de Bilbao voor worden bedankt. En de defensie van Real Madrid.

Real leek een dikke week geleden nog onbezorgd op een nieuwe landstitel af te stevenen. Maar vorige zaterdag hield Real Zaragoza de Madrilenen al op 1-1 en deze zaterdag klopte Athletic Los Galaticos met 4-2. Het grootste probleemkind van coach Carlos Queiroz was weer eens de defensie, die oogde als een gatenkaas.

Vlak voor rust leek Real Madrid al op de nederlaag af te stevenen. In de 41ste minuut haalde Francisco Yeste vanaf zestien meter doeltreffend uit met zijn linker en drie minuten later kopte Ismaël Urzaiz binnen uit een vrije trap: 2-0.

Toch kwam Real terug. Raúl was een van de weinige, zoniet de enige Madrileen, die zijn normale niveau benaderde. De aanvoerder zorgde binnen zeventien minuten voor de 1-2 en 2-2. Het eerste doelpunt maakte hij al na veertig seconden in de tweede helft, nadat Santiago Solari de bal voor zijn voeten had gekopt. Vervolgens benutte hij beheerst een scherpe voorzet van Roberto Carlos.

Maar na het sterke kwartier van Real, ging de matig spelende kampioen alsnog onderuit in het laatste kwartier. Asier Del Horno klopte in de 75ste minuut Iker Casillas met het hoofd, en twee minuten later dribbelde hij langs Iván Helguera voordat hij koelbloedig door de benen van Casillas binnenschoot: 4-2.

Het is voor de derde keer in acht dagen dat Real er niet in slaagt te winnen. Na de 1-1 tegen Real Zaragoza in de competitie, volgde ook nog een 3-2 nederlaag in de bekerfinale tegen Zaragoza. In de Primera División is de achterstand van Valencia vier punten en van Barcelona negen punten, maar beide clubs hebben zondag nog een duel tegoed.

Deportivo La Coruña won met 1-0 van Real Murcia dankzij een goal van joan Capdevilla.