Hoosbui stelt degradatie Real Zaragoza alleen uit

Een enorme stortbui zorgde voor uitstel, maar redde Real Zaragoza niet. Met Levante en Real Murcia moet de gang naar de Segunda División worden gemaakt.

Hoosbui stelt degradatie Real Zaragoza alleen uit

Real Mallorca-Real Zaragoza 3-2Een wolkbreuk maakte het veld in ONO Estadi onbespeelbaar. Pas een uur na de geplande aanvangstijd kon de wedstrijd van Real Mallorca tegen Real Zaragoza ook daadwerkelijk beginnen. Om voordeel te voorkomen, stelde de Spaanse bond ook de aftrap in de andere twee degradatieduels met een uur uit.

Voor Real Zaragoza boden twee treffers van Ricardo Oliveira geen uitkomst. Real Mallorca, dat in de race was voor een UEFA Cup-ticket, zette er drie goals tegenover. De nederlaag markeerde het einde van Zaragoza's verblijf in de Primera División.

Recreativo-Real Valladolid 1-1De overwinning glipte Real Valladolid in blessuretijd door de vingers. Toch waren er tevreden gezichten na afloop. Door de nederlaag van Real Zaragoza op Mallorca bleef zowel Valladolid als Recreativo behouden voor de Primera División.

Racing Santander-Osasuna 1-0Ondanks een 1-0 nederlaag handhaafde Osasuna zich op het hoogste niveau. Racing Santander had ook reden tot juichen. Door de overwinning werd kwalificatie voor het UEFA Cup-toernooi afgedwongen. De late treffer van Ivan Bolado volstond om Mallorca achter zich te houden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen