Horrorstart voor Feyenoord: vier tegengoals na achttien minuten

Feyenoord heeft een zeer zwakke start genomen in het oefenduel met Benfica. In Lissabon stond het na achttien minuten 4-0 voor de thuisploeg, met een hoofdrol voor de bij AZ weggekochte spits Vangelis Pavlidis.

Benfica
Benfica
5 - 0
Feyenoord
Feyenoord

De fans in het Estádio da Luz werden zondagavond flink verwend. Benfica, mét Fredrik Aursnes maar nog zonder EK-ganger Orkun Kökcü, nam al snel de leiding door een fraai doelpunt van de achttienjarige belofte Gianluca Prestianni. Met een krullend schot verschalkte hij doelman Justin Bijlow.

Daarmee was de ellende nog niet voorbij, want in een paar minuten tijd was Pavlidis twee keer van kleine afstand trefzeker en Jan-Niklas Beste (ex-FC Emmen) schoot een vrije trap binnen via het lichaam van Anis Hadj-Moussa. De Griek en de Duitser maakten zo dat het duel voor Feyenoord zeer vervelend begon.

Het is de voorlaatste test voor de Rotterdammers. Feyenoord oefent nog tegen AS Monaco voordat het seizoen over zeven dagen écht begint: de bekerwinnaar neemt het in de Johan Cruijff Schaal op tegen landskampioen PSV.