Houllier moet nieuw VfL Wolfsburg vormgeven

Zelfs kwalificatie voor de Europa League lijkt te hoog gegrepen voor VfL Wolfsburg. De aftredend Duits kampioen heeft de renovatieplannen klaarliggen.

Houllier moet nieuw VfL Wolfsburg vormgeven

Trainer Felix Magath leidde VfL Wolfsburg naar de eerste titel in de geschiedenis maar liet met zijn vertrek naar Schalke 04 ook een flink gat achter. Directeur Dieter Hoeness kwam in december om Armin Veh te ontlasten, maar de opvolger van Magath sneuvelde eind januari bij de Volkswagen-club.

Onder interim-trainer Lorenz-Günther Köstner vergaat het Wolfsburg niet veel beter. De huidige nummer acht in de Bundesliga moet het zo goed als zeker komend seizoen stellen zonder Europees voetbal. 'We hebben drie zeges nodig en moeten dan hopen op de rest', zei Hoeness.

Voor de directeur is een eventueel onverwacht succes geen reden af te zien van zijn plannen Die Wölfe een ander gezicht te geven. Hoewel ook Martin Jol op het lijstje stond, moet Gérrard Houllier de renovatie vormgeven. De Franse trainer staat op het punt zich voor drie jaar te verbinden aan Wolfsburg. Christian Ziege of Markus Babbel moet de technische staf als assistent meer body geven.

Ook de selectie van Wolfsburg gaat op de schop. Grafite is het opvallendste slachtoffer. De Braziliaan was afgelopen seizoen een van de pijlers onder het succes, maar staat nu in de etalage. Voor tien miljoen euro is de aanvaller te koop. Daarmee is Wolfsburg niet alleen verlost van een aanvaller uit vorm, maar ook van zijn salaris van vijf miljoen euro per jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen