HSV is het nieuwe seizoen in de Tweede Bundesliga uitstekend begonnen. De Duitse ploeg stond in de seizoensopener direct voor een zware opgave, maar degradant FC Köln ging over de knie.

1. FC Köln
1. FC Köln
1 - 2
Hamburger SV

Bij de bezoekers stond Ludovit Reis in de basis als rechtsback, terwijl Immanuel Pherai op de bank zat. Hoewel FC Köln dit seizoen een niveau lager speelt, was het stadion stijf uitverkocht met 50.000 verkochte tickets. En de sfeer zat er direct weer meteen goed in. Eerst al tijdens de traditionele ceremonie in de Keulse kathedraal en later ook met sfeeracties in het stadion.

Aan de supporters lag het dus niet. Aan de spelers overigens wel. Al na vijf minuten kwam HSV op voorsprong via de 22-jarige Ghanese spits Ransford Königsdörffer. Hij profiteerde van een enorme ketser van de debuterende doelman Jonas Urbig, twintigjarig kind van de club. Tien minuten voor rust maakte Königsdörffer ook de 2-0, opnieuw met een intikker.

Helemaal verdiend was dat niet. Köln was de betere ploeg, had meer de bal en kwam tot grotere kansen. Maar HSV was een stuk effectiever. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd door een rake kopbal van invaller Linton Maina, maar HSV ging er met de zege vandoor. Daardoor gaat het nu aan kop in de Tweede Bundesliga.