HSV kent een teleurstellende start

Titelkandidaat Hamburger SV staat na een speeldag al direct op achterstand. Die Rothosen verspeelden op de eerste speeldag al punten. Bayer Leverkusen en 1. FC Nürnberg overtuigden in hun eerste competitieduel van het seizoen.

Hamburger SV-Arminia Bielefeld 1-1HSV lijkt nog niet de vorm van het vorige seizoen te pakken te hebben. Net als in de voorronde van de Champions League tegen Osasuna (0-0) slaagde de ploeg van de in de basis gestarte Nederlanders Nigel de Jong en Rafael van der Vaart er niet in een thuiswedstrijd te winnen.

Na 32 minuten was het stil in de AOL Arena toen Christian Eigler vanaf achttien meter via de binnenkant van de paal raak schoot: 1-0. Doordat HSV veel onnodig balverlies leed, kon Arminia de voorsprong een tijd lang simpel verdedigen.

Na de rust speelde de thuisclub agressiever wat resulteerde in drie gele kaarten (David Jarolim, Vincent Kompany en Van der Vaart) in een tijdsbestek van vier minuten. Aankoop Boubacar Sanogo (foto) zorgde na een hoekschop van Piotr Trochowski koppend voor de gelijkmaker, waardoor HSV niet helemaal een valse start beleefde.

Bayer Leverkusen-Alemannia Aachen 3-0Leverkusen had geen kind aan promovendus Alemannia Aachen. Na 22 minuten stonden de gasten al met tien man na een rode kaart voor doelman Kristian Nicht die hands maakte buiten het strafschopgebied.

Leverkusen profiteerde al voor de rust optimaal van het mannetje meer door doelpunten van Carsten Ramelow en Gonzalo Castro. Na de rust zorgde Simon Rolfes voor de 3-0 eindstand. Ook Leverkusen eindigde met tien man, nadat invaller Marko Babic zeven minuten na zijn entree al weer van het veld werd gestuurd. Jeffrey Leiwakabessy speelde de hele wedstrijd mee.

VfB Stuttgart-1. FC Nürnberg 0-3Nürnberg verraste vorige week nog door PSV in de voorbereiding met 3-0 te verslaan. Het bleek geen incident, want ook op de eerste speeldag van de competitie haalde de ploeg van de ingevallen Gerald Sibon flink uit.

Door goals van Robert Vittek, Markus Schroth en Ivan Saenko is Nürnberg een van de koplopers in de Bundesliga.

Schalke 04-Eintracht Frankfurt 1-1Schalke startte de wedstrijd goed met een goede kans voor Peter Lövenkrands die faalde toen hij oog in oog kwam te staan met doelman Markus Pröll. Halil Altintop toonde zich in de 31ste minuut koeler toen hij Pröll op aangeven van Kevin Kuranyi wist te verschalken.

Dat de thuisclub uiteindelijk niet won, had het aan zichzelf te wijten. Die Königsblauen hadden kansen op meer goals, maar bleven steken op de ene treffer van Altintop. Lincoln was de grootste schlemiel, want hij miste een strafschop. Het goede keeperswerk van Pröll leverde Frankfurt nog een punt op. Christopher Reinhard stoomde op aan de linkerflank en zijn voorzet werd door Ioannis Amanatidis knap binnengekopt: 1-1.

Borussia Mönchengladbach-Energie Cottbus 2-0Die Fohlen begon het seizoen met een overwinning tegen promovendus Cottbus. International Oliver Neuville was de grote man bij de thuisclub. Uit een van zijn corners kopte Bo Svensson raak en zelf benutte de spits een strafschop: 2-0.

FSV Mainz-VfL Bochum 2-1De benutte vrije trap van Thomas Zdebel kon Bochum niet aan een punt helpen. De aanvoerder mikte in de 86ste minuut raak, maar aangezien Mainz toen al met 2-0 leidde was dat niet genoeg.

Voor Mainz opende Tobias Damm de score. Door een goal van Mimoen Azaouagh uit een strafschop nam de thuisclub een voorschot op de drie punten.