Huiberts verklaart verhuren van Van Brederode

Reacties

De overstap van Myron van Brederode naar Fortuna Düsseldorf is op een haar na rond. AZ is akkoord gegaan met een huurdeal met optie tot koop. Directeur Max Huiberts heeft uitgelegd waarom de Alkmaarders meewerken.

Huiberts verklaart verhuren van Van Brederode
© Pro Shots

Van Brederode verdiende vanuit de jeugdopleiding van AZ een kans in de A-selectie en hoopte dit seizoen uit te groeien tot vaste basisspeler in Alkmaar. De 21-jarige aanvaller merkte echter dat hij onder trainer Maarten Martens opnieuw niet de eerste keus zou zijn. 'Myron is goed genoeg om in de Eredivisie te spelen, maar op dit moment gaat de voorkeur uit naar Ruben van Bommel', vertelt Huiberts bij Ziggo Sport.

'Van Bommel doet het erg goed en heeft vorig jaar al de concurrentiestrijd van Myron gewonnen. Ik denk dat het niet goed is dat een jongen met deze kwaliteiten bij ons de meeste wedstrijden niet gaat starten', aldus de beleidsbepaler van de Alkmaarders, die in de onderhandelingen dus ook akkoord ging met een optie tot koop.

Fortuna Düsseldorf jaagt op promotie naar de Bundesliga. De club van Jordy de Wijs en Vincent Vermeij werd vorig seizoen derde op het tweede niveau in Duitsland, na een vierde plek een seizoen eerder. Voor Van Brederode wordt dit zijn eerste buitenlandse avontuur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.