Huidige thuisreeks Ajax bij slechtste in clubhistorie

Ajax maakt een zeldzaam slechte fase in thuiswedstrijden door. De ploeg van trainer Martin Jol kwam afgelopen zaterdag tegen NEC (1-1) voor de derde keer op rij niet tot winst in een Eredivisiewedstrijd voor eigen publiek.

Huidige thuisreeks Ajax bij slechtste in clubhistorie

Voorafgaand aan het duel met de Nijmegenaren kwam Ajax ook al niet tot winst in de thuisduels met ADO Den Haag van 7 november (0-1) en met PSV van 20 november (0-0). De laatste thuiszege in competitieverband stamt van 27 oktober: tegen SC Heerenveen werd met 3-1 gewonnen.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van Ajax staat gepland voor 19 december. Op die dag komt Feyenoord naar de Amsterdam Arena. Als de Amsterdammers er dan opnieuw niet in slagen tot winst te komen, is een evenaring van een negatief clubrecord een feit.

In de Eredivisiehistorie kwam het namelijk zes keer voor dat Ajax vier keer op rij niet kon winnen. Voor het laatst gebeurde dat in de periode 1992-93, tegen achtereenvolgens MVV (2-2), Willem II (0-0), FC Twente (0-1) en FC Utrecht (1-1). <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's