Huijsen rondt transfer naar de Premier League af

Reacties

Bournemouth heeft de komst van Dean Huijsen wereldkundig gemaakt. De in Amsterdam geboren verdediger heeft volgens Engelse media een contract getekend tot medio 2028 en laat Juventus daarmee achter zich.

Huijsen rondt transfer naar de Premier League af
© Pro Shots

Huijsen verhuisde op jonge leeftijd naar Spanje en speelde in de jeugdopleiding voor Málaga. Daar werd hij opgepikt door Juventus, waarvoor hij in oktober 2023 debuteerde in het eerste elftal. Afgelopen seizoen werd de inmiddels negentienjarige verdediger verhuurd aan AS Roma. Voor die club kwam hij dertien Serie A-duels en één beker wedstrijd in actie.

Daarin maakte de voor Spanje uitkomende verdediger een sterke indruk. Daarom heeft Bournemouth besloten om een flinke geldsom voor hem neer te tellen. Volgens Engelse media ligt het transferbedrag rond de twintig miljoen euro. Huijsen werd de afgelopen maanden tevens in verband gebracht met Paris Saint-Germain, Bayern München, Borussia Dortmund en Newcastle United.

In Engeland gaat hij samenspelen met onder anderen Justin Kluivert en voormalig Eredivisie-spelers Marcos Senesi, Milos Kerkez, Enes Ünal, Dominic Solanke en Luis Sinisterra. Bournemouth eindigde afgelopen seizoen als twaalfde in de Premier League.

Spelersprofiel

Dean Huijsen


Geboortedatum:
14 april 2005
Leeftijd:
19
Geboorteplaats:
Amsterdam
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,95 m
Huidige club:
Bournemouth
Nationaal team:
Spanje Onder 21
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.